Categories
Blog Blog

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς & πλαϊνών: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

 

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς & πλαϊνών: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

λιποαναρρόφηση κοιλιάς και πλαϊνών

Η κοιλιά είναι μία από τις μεγαλύτερες λιποαποθηκες του ανθρώπινου σώματος. Αυτό σημαίνει πως είναι εύκολη η τοπική εναπόθεση  υποδόριου λιπώδους ιστού στην περιοχή, ενώ ταυτοχρόνως είναι δύσκολη η στοχευμένη απώλειά του, με τις κλασικές μεθόδους δίαιτας και γυμναστικής. Το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί το πρόσθιο τμήμα της κοιλιάς, αλλά και τα πλαϊνά της, αποτελούν δύο από τις συχνότερες περιοχές εφαρμογής της λιποαναρρόφησης σε άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως.

Μία επιτυχημένη λιποαναρρόφηση κοιλιάς στηρίζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες:

 • Την ικανότητα του χειρουργού που θα εφαρμόσει τη διαδικασία
 • Τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί
 • Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης

Στην Κλινική  Surgishape Medical Clinic  εφαρμόζεται η πλέον εξελιγμένη μέθοδος  Laser λιποαναρρόφησης & λιπογλυπτικής  SmartLipo. Πρόκειται για μία εύκολη και σύντομη διαδικασία, χωρίς παρενέργειες και επιπλοκές, με εγγυημένα αποτελέσματα, ακόμα και στις πιο απαιτητικές περιπτώσεις, στα πιο δύσκολα σημεία εφαρμογής.

Το λίπος της κοιλιάς & οι ιδιαιτερότητες της λιποαναρρόφησης στην περιοχή

Η περιοχή της κοιλιάς έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες ως προς το κομμάτι της λιποαναρρόφησης και μάλιστα από πολλές απόψεις. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος είναι η ελαστικότητα του δέρματος. Σε άτομα με χαλαρό δέρμα μία λιποαναρρόφηση μπορεί μεν να αφαιρέσει το περιττό λίπος, με ένα όμως τελικά όχι τόσο επιθυμητό αποτέλεσμα, εξαιτίας της χαλάρωσης που θα προκύψει. Στη Laser & Power-Assisted  Λιποαναρρόφηση SmartLipo από την άλλη,  η χρήση laser, προκαλεί διέγερση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη σύσφιξη της περιοχής.

Το σπλαχνικό  λίπος είναι ακόμα ένας παράγοντας που καθιστά την περιοχή της κοιλιάς δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική ως προς τη λιποαναρρόφηση. Στην περιοχή αυτή το λίπος δε συγκεντρώνεται μόνο στην περιοχή του υποδορίου κάτω από το δέρμα, αλλά και στα ζωτικά όργανα της κοιλιάς. Είναι λογικό πως το λίπος αυτό είναι αδύνατο να αφαιρεθεί, γι’ αυτό θα πρέπει ο ασθενής παράλληλα να τηρεί μία ισορροπημένη και σωστή διατροφή και να μην έχει σημαντικές διακυμάνσεις στο βάρος του. Γι΄ αυτόν το λόγο κατά τη λήψη της απόφασης για την πραγματοποίηση μιας λιποαναρρόφησης ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην επιλογή του Χειρουργού που θα εμπιστευτεί. Ένας Χειρουργός απόλυτα εξειδικευμένος στον τομέα αυτό, θα μπορέσει εύκολα να ξεχωρίσει εάν το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά στο υποδόριο λίπος, στο σπλαχνικό ή και στα δύο πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία. Συνεπώς θα μπορέσει να δημιουργήσει στον ασθενή σωστές προσδοκίες για ένα πραγματικό, ποιοτικό και ασφαλές αποτέλεσμα.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την επιτυχία της διαδικασίας είναι η ομοιογένεια του τελικού αποτελέσματος. Στη Laser & Power-Assisted λιποαναρρόφηση & λιπογλυπτική  SmartLipo, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ακολουθεί η equalization technique για να επιτευχθεί ένα άρτιο και άκρως ομοιόμορφο τελικό αποτέλεσμα.


Διαδικασία λιποαναρρόφησης κοιλιάς SmartLipo

 • Εκτελείται υπό άσηπτες συνθήκες στο χώρο του Ιατρείου
 • Στην περιοχή της κοιλιάς και των πλαϊνών της που πρόκειται να δουλέψουμε, εγχύεται διάλυμα τοπικού αναισθητικού, μέσω μίας μικρής τομής διαμέτρου ενός χιλιοστού, μέχρι να αναισθητοποιηθεί πλήρως η περιοχή.
 • Από την ίδια τομή εισάγεται μία οπτική ίνα, μέσω της οποίας εφαρμόζεται ικανή ενέργεια στην περιοχή, αυξάνεται η θερμοκρασία και ακολουθεί η καταστροφή των μεμβρανών των λιποκυττάρων και η ρευστοποίησή τους. Σύγχρονη αποδόμηση και των λιποαποθηκών
 • Μέσω μιας ειδικής, ατραυματικής κάνουλας, και αφού έχει εφαρμοστεί η pre – tunneling, αναρροφάται και αποβάλλεται το μεγαλύτερο ποσοστό του υγροποιημένου λιπώδους ιστού, χωρίς τραυματισμό των πέριξ ιστών.
 • Εφαρμογή της equalization technique, για να εξασφαλισθεί η ομοιομορφία του αποτελέσματος

 
 Πλεονεκτήματα της SmartLipo

 • Χρήση τοπικής αναισθησίας σε επίπεδο Ιατρείου
 • Ελαχιστοποίηση του χρόνου αποθεραπείας
 • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Χωρίς τραυματισμούς και καταπόνηση των γύρω ιστών
 • Χωρίς σημάδια και ουλές
 • Ταυτόχρονη σύσφιξη της περιοχής
 • Μόνιμα αποτελέσματα

Μετά τη SmartLipo

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας στιγμή, ενώ βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου, τόσο εξαιτίας του υγροποιημένου λίπους που αποβάλλεται πλέον φυσιολογικά από τον οργανισμό, όσο και από την παραγωγή του νέου κολλαγόνου.

Ο CEO & Founder της κλινικής, Dr. Θεμιστοκλής Γαλανάκης, Instructor Χειρουργικής στη Μεγάλη Βρετανία και Executive Member of London Lipo Institute, που αποτελεί Κέντρο Αριστείας στον τομέα της λιποαναρρόφησης καθώς και οι απόλυτα εξειδικευμένοι Συνεργάτες της SurgiShape είναι εκείνοι που καθιστούν τη συγκεκριμένη κλινική,  το απόλυτο κέντρο εξειδίκευσης στη λιποαναρρόφηση. Με βαθιά γνώση του αντικειμένου, αγάπη και θαυμασμό για την ομορφιά και την ισορροπία και απόλυτο επαγγελματισμό ο Dr. Γαλανάκης και οι συνεργάτες του βρίσκονται δίπλα σε κάθε ενδιαφερόμενο προσφέροντας εξατομικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

 

 

 

Εικοινωνία Εικοινωνία