Categories
Blog Blog

Μύθοι & Αλήθειες για τη Λιποαναρρόφηση

λιποαανρρόδηση μύθιο και αλήθειες

 

Είναι αλήθεια πως η λιποαναρρόφηση αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες χειρουργικές επεμβάσεις του αιώνα μας;

Η απάντηση είναι: Σίγουρα ναι!!

Συγκεκριμένα η λιποαναρρόφηση καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των συχνότερα εκτελούμενων επεμβάσεων κοσμητικής χειρουργικής, αφήνοντας πίσω άλλες δημοφιλείς επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική και η ρινοπλαστική.

Η δημοτικότητα της συγκεκριμένης επέμβασης έγινε αιτία να  δημιουργηθεί και αρκετή παραπληροφόρηση, τόσο γύρω από την ίδια τη διαδικασία, όσο και για τα αποτελέσματά της.

Ο Δρ. Θεμιστοκλής Γαλανάκης,  CEO & Founder της Surgishape Medical Clinic και Executive Member of London Lipo Institute, Centre of Exellence in Liposuction, απαντά σχετικά με τους γνωστότερους «μύθους» που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη Λιποαναρρόφηση και τις αλήθειες πίσω από αυτούς:

Μύθος #1 : To λίπος που αφαιρείται με τη λιποαναρρόφηση επιστρέφει μετά από λίγο καιρό

Αλήθεια : Με τη λιποαναρρόφηση δεν επιτυγχάνεται μια προσωρινή συρρίκνωση και απομάκρυνση των λιποκυττάρων, αλλά μία μόνιμη αποδόμηση των λιποαποθηκών και οριστική απομάκρυνση όλου του περιττού υποδόριου λιπώδους ιστού. Συνεπώς τα λιπώδη  κύτταρα που αφαιρούνται δεν επιστρέφουν ποτέ στην περιοχή που εφαρμόστηκε η διαδικασία. Πάντοτε απαιτείται μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση για έλεγχο του σωματικού βάρους, έτσι ώστε να αποτραπεί η συγκέντρωση τοπικού λίπους σε οποιαδήποτε άλλα σημεία του σώματος.

 

Μύθος #2 : Η λιποαναρρόφηση περιλαμβάνει την ταλαιπωρία μιας χειρουργικής επέμβασης

Αλήθεια : Μπορεί παλαιότερα η κλασσικού τύπου λιποαναρρόφηση να μην παρουσίαζε πολλές διαφορές, από οποιαδήποτε άλλη χειρουργική επέμβαση, πλέον όμως τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά.

Στην Κλινική Χειρουργικής & Πλαστικής Χειρουργικής  Surgishape, εφαρμόζεται η Laser & Power Assisted μέθοδος λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής Smartlipo. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη μέθοδο λιποαναρρόφησης, ελάχιστης επεμβατικότητας, η οποία πραγματοποιείται σε επίπεδο ιατρείου με χρήση μόνο τοπικής αναισθησίας.

 

Μύθος #3 : Η λιποαναρρόφηση προκαλεί χαλάρωση στην περιοχή που εφαρμόζεται και δεν αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα

Αλήθεια : Ο συγκεκριμένος «μύθος» βρίσκει αντίκρισμα εάν αναφερόμαστε σε κλασσικού τύπου λιποαναρροφήσεις. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της  Laser & Power Assisted λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής Smartlipo είναι η ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος και η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Εκτός από την υγροποίηση & αφαίρεση του υποδόριου λιπώδους ιστού, το Laser  διεγείρει την έκκριση κολλαγόνου και ελαστίνης, αποφεύγοντας έτσι τη χαλάρωση της περιοχής.  Παράλληλα αποδομεί τα ινώδη στοιχεία και τα διαφραγμάτια, γεγονός που αλλάζει την υφή της περιοχής και καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

 

Μύθος #4 : Η λιποαναρρόφηση είναι μία επώδυνη διαδικασία

Αλήθεια : Σίγουρα η ανοχή του κάθε ανθρώπου στον πόνο είναι διαφορετική, ωστόσο κατά γενική ομολογία η  Laser & Power assisted λιποαναρρόφηση  Smartlipo  είναι μία διαδικασία με ελάχιστο πόνο.

Η επέμβαση διενεργείται υπό τοπική αναισθησία, συνεπώς ο ασθενής είναι πάντοτε σε θέση να ενημερώνει το Χειρουργό εάν αισθανθεί οποιαδήποτε δυσφορία ή ενόχληση. Επιπλέον η μηχανική «καταστροφή» και «αποκόλληση» του υποδόριου λιπώδους ιστού, αντικαθίσταται από την υγροποίησή του με τη χρήση  Laser. Αυτό σημαίνει πως οι πέριξ ιστοί δεν τραυματίζονται, συνεπώς ο μετεγχειρητικός πόνος είναι μηδενικός και ο χρόνος αποθεραπείας σαφώς μικρότερος.

 

Μύθος #5 : Οι ουλές από τη λιποαναρρόφηση είναι εμφανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα

Αλήθεια : Η  Laser & Power Assisted λιποαναρρόφηση  Smartlipo  πραγματοποιείται με τη χρήση μιας πολύ λεπτής οπτικής ίνας, η οποία εισέρχεται στην περιοχή μέσω μιας μικροσκοπικής οπής διαμέτρου 1-2 mm. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, δεν δημιουργούνται μεγάλες και αντιαισθητικές ουλές στο δέρμα. Το ανεπαίσθητο «τραύμα» επουλώνεται πλήρως έπειτα από ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα της τάξης του ενός μήνα.

 

Μύθος #6 : Πρόκειται για μία διαδικασία με πλήθος επιπλοκών

Αλήθεια : Θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις της κοσμητικής χειρουργικής. Παρόλα αυτά θα πρέπει πάντα να πραγματοποιείται από απόλυτα Εξειδικευμένο Χειρουργό με εμπειρία και διαπιστεύσεις σε τέτοιου τύπου επεμβάσεις και κάτω από απόλυτα ασφαλείς και ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες.

Η κλινική Surgishape Medical Clinic, επίσημος συνεργάτης του London Lipo Institute, Κέντρο Αριστείας στη λιποαναρρόφηση, αποτελεί το απόλυτο κέντρο εξειδίκευσης στη λιποαναρρόφηση στην Ελλάδα. Ο  CEO & Chairman της Κλινικής Δρ. Θεμιστοκλής Γαλανάκης, Instructor χειρουργικής στη Μ. Βρετανία &  Executive Member of London Lipo Institute καθώς και ο επιστημονικός διευθυντής Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής της Κλινικής Δρ. Ευθύμογλου Κυριάκος βρίσκονται στη διάθεσή σας για την επίλυση κάθε είδους απορίας.

 

Εικοινωνία Εικοινωνία