ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ για τον οργανισμό;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία, η οποία απαντάται στον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί το βασικό μόριο που εμπλέκεται στη διαδικασία ενυδάτωσης και διατήρησης της υγρασίας του δέρματος και όχι μόνο. Η μοναδική ιδιότητά του να συγκρατεί τεράστιες ποσότητες νερού το καθιστούν έναν από τους πολυτιμότερους συμμάχους στη διατήρηση της νεότητας, της σφριγηλότητας και της λάμψης του δέρματος.

Λίγα λόγια για τη γήρανση του δέρματος

Η γήρανση του δέρματος είναι μία πολυπαραγοντική  βιολογική  διαδικασία. Σε μία προσπάθεια κατηγοριοποίησης των παραγόντων που συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία θα τη χωρίζαμε σε δύο κατηγορίες:

 • H εγγενής ή έμφυτη γήρανση, περιλαμβάνει όλους εκείνους τους βιολογικούς παράγοντες, που με την πάροδο του χρόνου επηρεάζουν όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η μείωση της παραγωγής οιστρογόνων και προγεστερόνης, ορμονών που σχετίζονται με το φύλο, ξεκινάει από την ηλικία των 20 ετών. Είναι αποδεδειγμένο πως η ανεπάρκεια των ορμονών αυτών έχει ως αποτέλεσμα την αποικοδόμηση του κολλαγόνου, την ξηρότητα, την απώλεια της ελαστικότητας, και την ατροφία του δέρματος.
 • Η εξωγενής γήρανση είναι το αποτέλεσμα της έκθεσης σε εξωτερικούς παράγοντες. Η υπεριώδης ακτινοβολία, οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα και οι συνθήκες διαβίωσης προάγουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος

Υαλουρονικό οξύ & γήρανση του δέρματος

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμίνη, που όπως προαναφέρθηκε έχει την ξεχωριστή ιδιότητα να δεσμεύει και να συγκρατεί μόρια νερού. Σταδιακά, με την αύξηση της ηλικίας και εξαιτίας παραγόντων που δεν έχουν διασαφηνιστεί πλήρως παρατηρείται μείωση της παραγωγής του επιδερμικού Υαλουρονικού οξέος από τον οργανισμό. Συνεπώς το δέρμα αποκτά  αφυδατωμένη όψη, χάνει την ελαστικότητά του ατροφεί και φαίνεται γερασμένο.

 

Υαλουρονικό οξύ & Αποκατάσταση της νεανικής όψης της επιδερμίδας

Στον κόσμο της φροντίδας του δέρματος και στη «βιομηχανία διατήρησης της νεότητας» πολλά «μαγικά» συστατικά αποτελούν πια παρελθόν. Το υαλουρονικό οξύ φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Η ικανότητα δέσμευσης μορίων νερού αποδείχθηκε εξαιρετική αντιγηραντική ιδιότητα για εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες σε όλο το κόσμο.

 • Γεμίζει τις λεπτές και βαθύτερες ρυτίδες σχεδόν σε κάθε σημείο του προσώπου.
 • Διορθώνει τις λεπτές γραμμές
 • Βοηθά στην αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου και αποκατάσταση του οβάλ.

Αισθητικές εφαρμογές του Υαλουρονικού Οξέος

Εκτός από τον ευεργετικό ρόλο του ρόλο στην αντιγήρανση, το υαλουρονικό οξύ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρέως και σε πλήθος περεταίρω αισθητικών εφαρμογών. Μερικές από τις εφαρμογές του στο πρόσωπο είναι οι εξής:

 • Αύξηση όγκου & διόρθωση σχήματος των χειλιών
 • Εξάλειψη μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια
 • Βελτίωση σχήματος της μύτης

To υαλουρονικό οξύ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία του σώματος για να δώσει λύσεις σε προβλήματα ασυμμετρίας, ή και λειτουργικά.

 • Προσδίδει όγκο σε σημεία όπως οι γάμπες, οι γλουτοί, το ντεκολτέ
 • Εξομάλυνση μετατραυματικών ουλών δέρματος
 • Βελτίωση περιγράμματος γλουτών
 • Εξομάλυνση ρυτιδώσεων στο ντεκολτέ
 • Βελτίωση της όψης των χεριών
 • Χρήση στον τομέα της γυναικολογίας για ενυδάτωση κόλπου στην εμμηνόπαυση και αποκατάσταση της υγρασίας της περιοχής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.

Ποια είναι η διαφορά του με το μπότοξ;

Σε αντίθεση με το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ δεν προκαλεί χαλάρωση των μυών του προσώπου. Ο συνδυασμός των δύο από κάποιον έμπειρο χειρουργό είναι ιδανικός για βέλτιστα αποτελέσματα.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός με ξεχωριστή αντίληψη της ομορφιάς. Στην κλινική Surgishape, πράττουμε με απόλυτο σεβασμό τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες γυναικών και ανδρών που μας εμπιστεύονται. Περιηγηθείτε στην Ιστοσελίδα μας και μη διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού στην κλινική για μια εξατομικευμένη διάγνωση και προτάσεις που απαντούν απολύτως στις δικές σας ανάγκες.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00