Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους ή αυξητική μαστού υπάγεται στην κατηγορία των επεμβάσεων της Κοσμητικής Χειρουργικής και είναι η διαδικασία που στοχεύει στην αύξηση του μεγέθους του μαστού. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της  American Society of Plastic Surgeons η αυξητική στήθους καταλαμβάνει σταθερά και για πολλές δεκαετίες μια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα των δημοφιλέστερων αισθητικών Χειρουργικών Επεμβάσεων.

Αν και στο παρελθόν η κλασσική μέθοδος αύξησης του μαστού ήταν αποκλειστικά τα εμφυτεύματα, με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη των τεχνικών της Κοσμητικής Χειρουργικής, έρχονται πλέον να προστεθούν και άλλες τεχνικές. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας ο Χειρουργός θα προτείνει την μέθοδο που κρίνει πως θα αποδώσει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Αυξητική στήθους με εμφυτεύματα σιλικόνης

Τα εμφυτεύματα ή ενθέματα σιλικόνης αποτελούν τον πλέον διαδεδομένο τρόπο αύξησης του μεγέθους του μαστού. Η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε εμφυτεύματα με περίβλημα σιλικόνης, τα οποία εμπεριέχουν gel σιλικόνης ή φυσιολογικό ορό.

Εκτός από τη σύσταση και το μέγεθος ποικίλει και το σχήμα των εμφυτευμάτων. Έρχονται σε στρογγυλό σχήμα ή σε μορφή «δακρύων», με το πρώτο να είναι και το επικρατέστερο, καθώς προσιδιάζει καλύτερα το φυσικό γυναικείο μαστό.

Τέλος όσον αφορά τη χειρουργική τεχνική, η αυξητική μαστού με εμφυτεύματα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

  • Με τομή γύρω από τη θηλή
  • Με τομή στη μασχάλη
  • Με τομή στο κάτω μέρος του μαστού

Σε κάθε περίπτωση μετά το τέλος της επέμβασης και το πέρας της μετεγχειρητικής περιόδου, καμία τομή δεν είναι εμφανής.

Αυξητική στήθους με μεταφορά λίπους

Πρόκειται για μια πιο «φιλική» προς την ασθενή μέθοδο, καθώς δεν απαιτεί τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης. Αποτελεί ιδανική μέθοδο για γυναίκες που επιθυμούν ήπια αύξηση του μεγέθους ή τόνωση των μαστών τους. Η τεχνική περιλαμβάνει λήψη και μεταφορά λίπους από περιοχές του σώματος, οι οποίες είναι πιο πλούσιες σε λιπώδη ιστό (πχ. γλουτούς, κοιλιά κ.λ.π.) και έγχυσή του στους μαστούς.

Η βραχεία περίοδος ανάρρωσης, αλλά και η απουσία τομής καθιστούν τη συγκεκριμένη ελάχιστα επεμβατική τεχνική ελκυστική σε γυναίκες που «φοβούνται» το χειρουργικό νυστέρι.

Αυξητική στήθους & ανόρθωση

Όσον αφορά την ανόρθωση στήθους ως μεμονωμένη χειρουργική διαδικασία, εξυπηρετεί στη μορφοποίηση του σχήματος, έπειτα από χαλάρωση του μαζικού αδένα. Τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε χαλάρωση του ιστού του μαστού μπορεί να είναι κάποια απότομη αυξομείωση βάρους, η εγκυμοσύνη, η φθορά που προκαλεί η πάροδος του χρόνου, ή ακόμα και ορισμένες συνήθειες, όπως η ηλιοθεραπεία, καθώς είναι γνωστό πως η παρατεταμένη παραμονή στον ήλιο προκαλεί διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος.

Η ανόρθωση των μαστών σε ορισμένες περιπτώσεις δίνει την αίσθηση πως έχει αυξηθεί και το μέγεθός τους. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που επιλέγουν την αυξητική επέμβαση, με στόχο την ανόρθωση των μαστών τους με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.  Η δημοτικότητα της αυξητικής επέμβασης στήθους, με απώτερο σκοπό την ανόρθωση των μαστών οφείλεται στο γεγονός πως η εικόνα του μαστού είναι βελτιωμένη σε σχέση με μια διαδικασία, η οποία στοχεύει αμιγώς στην ανόρθωση χωρίς τη χρήση εμφυτευμάτων.

Αποτελέσματα αυξητικής στήθους

Η επέμβαση δε διαταράσσει καθόλου τη φυσιολογική λειτουργία του μαστού, σε ότι αφορά την παραγωγή γάλακτος, ή την αισθητικότητα της θηλής. Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται πλέον περισσότερο από 4 δεκαετίες, έχοντας αποδείξει πως είναι μια ασφαλής επιλογή που αντέχει στο χρόνο. Στην Κλινική  Surgishape Medical  χρησιμοποιούμε τα εμφυτεύματα  Mentor, τα οποία έχουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής!

Με την πάροδο των ετών φυσικά τα ενθέματα έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό τεχνολογικά, με αποτέλεσμα όσα χρησιμοποιούνται σήμερα να αποτρέπουν τη διαρροή μορίων σιλικόνης εκτός του περιβλήματος. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος απαγόρευσης του θηλασμού μετά την επέμβαση.

Η Χειρουργική Κλινική Surgsishape του  Χειρουργού Dr. Θεμιστοκλή Γαλανάκη, έχει στο δυναμικό της εξειδικευμένους επιστήμονες, με άριστη επιστημονική κατάρτιση, εμπειρία και γνώση στο πεδίο της Χειρουργικής του Μαστού. H ομάδα της Κλινικής βρίσκεται στη διάθεσή σας για επίλυση οποιασδήποτε απορίας, σχετικά με την αυξητική επέμβαση στήθους.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00