fbpx
Δε - Παρ : 10:00 - 21:00 & Σαβ : 10:00 - 15:00

ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οι αιμορροΐδες αποτελούνται από μικρού μεγέθους αρτηρίες και φλέβες, από πολλές αρτηριδιο- φλεβικές αναστομώσεις, δημιουργώντας αγγειακές μάζες. Ανατομικά οριοθετούνται στο κατώτερο τμήμα του παχέος εντέρου και στον πρωκτό, κυκλοτερώς, δημιουργώντας δύο αιμορροϊδικά πλέγματα, τις εσωτερικές και εξωτερικές αιμορροΐδες. Συνεπώς, υπάρχουν υπό φυσιολογικές συνθήκες σε όλους τους ανθρώπους και συμβάλλουν στο μηχανισμό της εγκράτειας , δηλαδή στην καλύτερη στεγανοποίηση του πρωκτού και στον έλεγχο των κενώσεων. Όταν όμως ερεθίζονται, διογκώνονται, προσπίπτουν και προκαλούν δυσάρεστα για τον ασθενή συμπτώματα. Τότε είναι που χρησιμοποιούμε τον όρο, αιμορροϊδοπάθεια.

 

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ

Οι αιμορροΐδες δημιουργούνται προοδευτικά. Παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή τους είναι:

 1. Κληρονομικότητα
 2. Χρόνια δυσκοιλιότητα
 3. Εγκυμοσύνη
 4. Διατροφικές συνήθειες

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι απολύτως καλοήθης πάθηση, όμως επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Οφείλεται σε υπερτροφία και διάταση των αιμορροϊδικών φλεβών, οι οποίες εντοπίζονται στο κατώτερο τμήμα του ορθού και στον πρωκτό. Όταν αναπτύσσονται ψηλά στον πρωκτικό σωλήνα ονομάζονται εσωτερικές, ενώ όταν είναι χαμηλά και ορατές δια γυμνού οφθαλμού ονομάζονται εξωτερικές.

 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

 1. Αίσθημα βάρους στον πρωκτό με συνοδό κνησμό. Υποχωρεί με αγωγή σε μερικές ημέρες.
 2. Θρόμβωση- Δημιουργία θρόμβου μέσα σε μία αιμορροΐδα. Συνοδεύεται από έντονο πόνο, ο οποίος εμφανίζεται αιφνιδίως. Εάν η θρόμβωση αφορά εξωτερική αιμορροΐδα , τότε κλινικά διαπιστώνεται μωβ βλάβη, η οποία είναι εξαιρετικά επώδυνη στην ψηλάφηση.
 3. Αιμορραγία- Απώλεια ζωηρού κόκκινου αίματος, σε μικρή ποσότητα κατά την διάρκεια των κενώσεων. Ακόμα, όμως, και εάν η αιμορραγία οφείλεται σε αιμορροΐδα, ο ιατρός οφείλει να διερευνήσει τον ασθενή του με ορθοσιγμοειδοσκόπηση ή κολονοσκόπηση για να αποκλειστεί κάθε άλλη παθολογία που μπορεί να είναι υπεύθυνη για την αιμορραγία.
 4. Πρόπτωση- « Εξωτερίκευση» των αιμορροΐδων , κυρίως, μετά τις κενώσεις. Επανατοποθετούνται δακτυλικά στομ πρωκτό.

 

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 

 1. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ
 • Οδηγίες διατροφής
 • Όχι κατανάλωση αλκοόλ και καρυκευμάτων
 • Αντιμετώπιση/ Αποφυγή δυσκοιλιότητας
 • Σχολαστική υγιεινή της περιοχής
 • Χρήση τοπικών παραγόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων

 

2.ΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ( ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ )

 • Σκληροθεραπεία- Έγχυση σκληρυντικού παράγοντα στην αιμορροΐδα, ο οποίος προκαλεί θρόμβωση των αγγειακών πλεγμάτων , ίνωση και εξαφάνιση των αιμορροΐδων. Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για μικρού βαθμού αιμορροϊδοπάθεια και αποτελούν αντένδειξη οι εξωτερικές αιμορροΐδες.
 • Περίδεση- Αφορά πρώτου και δευτέρου βαθμού αιμορροϊδοπάθεια. Χωρίς χρήση τοπικής αναισθησίας γίνεται περίδεση των αιμορροΐδων στη βάση τους με αποτέλεσμα να «μαραίνονται» και να εξαφανίζονται.
 • Κρυοθεραπεία- Εφαρμογή πολύ χαμηλής θερμοκρασίας επί του αιμορροϊδικού όζου με αποτέλεσμα την καταστροφή της κυτταρικής μεμβράνης.
 • Φωτοπηξία- Χρήση υπέρυθρου φωτός με αποτέλεσμα την πήξη των πρωτεϊνών του ιστού της αιμορροΐδας, εξάχνωση των ιστών και εξαφάνιση των αιμορροϊδικών όζων.
 • Ραδιοσυχνότητες- Απευθείας εφαρμογή επί του αιμορροϊδικού όζου και άμεση καταστροφή αυτού.

Πρέπει να επισημανθεί ότι όλες αυτές οι θεραπείες για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να αφορούν σχηματισμένους αιμορροϊδικούς όζους, χωρίς πρόπτωση του βλεννογόνου.

 

 

 1. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
 • Αιμορροϊδεκτομή κατά Milligan & Morgan – Ονομάζεται και «ανοιχτή» αιμορροϊδεκτομή. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και καλά ανεκτή από τους ασθενείς. Η βασική της αρχή είναι η αφαίρεση των τριών κύριων αιμορροϊδικών όζων. Εξαιρετική μετεγχειρητική πορεία και γρήγορη επανένταξη στην καθημερινότητα. Ποσοστό υποτροπής γύρω στο 2% στην πενταετία. Αναισθησία γενική ή επισκληρίδιος. Ο ασθενής μετά το χειρουργείο κινητοποιείται άμεσα και σιτίζεται την ίδια ημέρα. Χρήζει 24ωρης νοσηλείας.
 • Αιμορροϊδεκτομή κατά Longo- Ονομάζεται και Stapled Haemorrhoidopexy ( τεχνική SH ). Γίνεται χρήση ενός κυκλικού κοπτοράπτη, ο οποίος αποκαθιστά την φυσιολογική ανατομία του ορθού, καθώς εξαφανίζει την πρόπτωση του βλεννογόνου και τις αιμορροΐδες που εμπεριέχονται σε αυτή. Γίνεται, δηλαδή, κοπή και συρραφή του περισσεύματος του βλεννογόνου, και στον ίδιο χρόνο των αγγείων που τροφοδοτούν τις αιμορροΐδες. Εφαρμόζεται σε ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια και πρόπτωση του βλεννογόνου του ορθού. Αναισθησία γενική ή επισκληρίδιος. Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος, άμεση κινητοποίηση και σίτιση του ασθενούς. Χρήζει 24ωρης νοσηλείας.
 • Απολίνωση αιμορροϊδικών αρτηριών ( HAL- Haemorrhoidal Artery Ligation ) – Η επέμβαση αυτή βασίζεται στην θεωρία ότι η αιτία της αιμορροϊδοπάθειας είναι η υψηλή ροή αίματος στα αιμορροϊδικά πλέγματα. Γίνεται χρήση U/S, εντοπισμός των αγγείων και εν συνεχεία απολίνωση αυτών. Η τεχνική αυτή δεν διορθώνει την πρόπτωση του βλεννογόνου του ορθού. Και με αυτή την χειρουργική προσέγγιση ο ασθενής επανέρχεται στην καθημερινότητα άμεσα. Χρειάζεται νοσηλεία 24ωρη.

 

 

 

 

 

 

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Μοναδική εμπειρία η επίσκεψή μου στην Surgishape Medical Clinic! Βοηθήθηκα ουσιαστικά με Laser λιποαναρρόφηση και παρά τα όσα είχα ακούσει τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά μοναδικά (και μόνιμα).

Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα που με τη γνώση και την εμπειρία τους με βοήθησαν να νιώσω καλύτερα για τον εαυτό μου και το σώμα μου!»

Μαρία Κ

Είχα ταλαιπωρηθεί για αρκετό καιρό με δίαιτες και άσκηση για να χάσω κάποια περιττά κιλά, όμως σε ορισμένες περιοχές δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, μία γνωστή μου, η οποία είχε επισκεφτεί την Surgishape Medical Clinic, με παρότρυνε να την επισκεφτώ κι εγώ για να βρω οριστική λύση στο πρόβλημά μου.  Εκεί μου προτάθηκε από τους εξειδικευμένους ιατρούς της κλινικής να υποβληθώ σε λιποαναρρόφηση Smartlipo. Για μένα θεωρείται πλέον από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη θεραπεία για τα ψωμάκια και με την σειρά μου την προτείνω ήδη στον κύκλο μου! Δεν έχω κανένα σημάδι που να δείχνει ότι έκανα κάποια επέμβαση και το σημαντικότερο δεν είχα σχεδόν καθόλου πόνο μετά από αυτήν!

Κωνσταντίνα Ντ.

Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική. Είχα πάντα ανησυχία για το αποτέλεσμα σε περίπτωση που έκανα κάποια θεραπεία στο πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να φαίνομαι πολύ «παγωμένη», ούτε να χάσω τελείως την εκφραστικότητά μου. Βρήκα τη λύση στη Surgishape Medical Clinic. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται εντελώς φυσικό. Καθώς το δέρμα μου είναι ευαίσθητο είχα κάποιους μικρούς ερεθισμούς στην περιοχή του κούτελου οι οποίες όμως υποχώρησαν μέσα σε λίγες ώρες. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τους ευχαριστήσω όλους για την φροντίδα τους και το ενδιαφέρον τους.

Αργυρώ Κ.

Το smartlipo είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει κάθε γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη. Το «τόλμησα» μετά από τις 2 γέννες που ναι μεν μου χάρισαν τα 2 υπέροχα παιδάκια μου, αφήνοντας όμως ταλαιπωρημένη και χαλαρωμένη την περιοχή της κοιλιάς.

Εμπιστεύτηκα την Surgishape Medical Clinic και επιβεβαιώθηκε η σωστή μου επιλογή. Ξαναβρήκα την αυτοπεποίθηση μου, πλέον είμαι και μανούλα αλλά και γυναίκα, είναι δύο ιδιότητες απαράβατες που πρέπει να συμβαδίζουν. Ευχαριστώ θερμά για όλα!

Στεφανία I.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
?>