Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους είναι μία χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται από γυναίκες όλων των ηλικιών. Αποτελεί τη συχνότερη επέμβαση μεταξύ των γυναικών που θέλουν να διορθώσουν την όψη του στήθους τους και να απαλλαγούν από το περιττό λίπος.

 

Τι είναι η ανόρθωση στήθους;

Το στήθος της γυναίκας αποτελεί την πιο ευαίσθητη περιοχή του γυναικείου σώματος. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, λόγω της αυξομείωσης του βάρους, των ορμονικών αλλαγών ή της εγκυμοσύνης, προκαλούν επιπτώσεις στο στήθος. Το σχήμα, η θέση και ο όγκος των μαστών μπορούν να υποστούν αλλαγές. Αυτός είναι και ο στόχος της ανόρθωσης, να μεταμορφώσει αισθητικά, αλλά και λειτουργικά το γυναικείο στήθος. Η ανόρθωση στήθους έχει ως στόχο τη μεταφορά της θηλής και των μαστών σε ένα σημείο υψηλότερα, για να μπορέσει το περιττό δέρμα να αφαιρεθεί. Η επιτυχής έκβαση της επέμβασης με την εξίσου αφαίρεση του περιττού δέρματος, επαναφέρει το στήθος στην αρχική του σύσταση και σφριγηλότητα.

 

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται ;

Όπως έχει αναφερθεί, με την πάροδο του χρόνου το στήθος αρχίζει να γηράσκει και να χάνει τη νεανικότητα του. Οι μεταβολές του βάρους, ο θηλασμός, η εγκυμοσύνη και η κληρονομικότητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες χαλάρωσης του στήθους. Έτσι, η ανόρθωση απευθύνεται σε γυναίκες που:

 • Το στήθος έχει χαλαρώσει και έχει αποκτήσει το λεγόμενο «κρεμαστό» σχήμα
 • Οι μαστοί τους δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο (το ένα είναι χαμηλότερο από το άλλο)
 • Η θηλή έχει κατηφορική κλίση
 • Είναι σωματικά υγιείς και έχουν σταθερό βάρος

 

Πώς λειτουργεί η ανόρθωση στήθους;

Η ανόρθωση στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες τεχνικές. Η επιλογή της τεχνικής εξαρτάται από:

 • Το μέγεθος
 • Το σχήμα
 • Τη θέση και το μέγεθος της θηλής
 • Το μέγεθος της χαλάρωσης
 • Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δέρματος, την ελαστικότητα και την ποσότητα του περιττού δέρματος

 

Στην περίπτωση που οι μαστοί της γυναίκας φέρουν περιττό δέρμα η ανόρθωση στήθους επιτυγχάνεται με την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και της πτώσης του όγκου των μαστών. Γίνεται προσπάθεια ανασχεδιασμού της έσω πλευράς του στήθους, ώστε να δείχνει φυσικό.

Στα μεγαλύτερα στήθη με μικρή ή αρκετά μεγάλη πτώση διεξάγεται η ανόρθωση με κυκλική τομή περιμετρικά της θηλής και μία κάθετη τομή, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί ένθεμα σιλικόνης. Ακόμη, στα μεγαλύτερα στήθη μπορεί να χρειαστεί ανόρθωση με τομή ανάστροφου -Τ. Στα μικρότερα στήθη με πτώση, η ανόρθωση επιτυγχάνεται με την προσθήκη ενθεμάτων σιλικόνης.

 

Πώς διεξάγεται η ανόρθωση στήθους ;

Γίνεται με ολική αναισθησία. Η θηλή μετακινείται σε μία ψηλότερη θέση, ενώ ο Χειρουργός αναδιαμορφώνει το σχήμα, τον όγκο και διορθώνει οποιαδήποτε ανισορροπία υπάρχει στο μαζικό αδένα. Η θηλή μετά την επέμβαση είναι απολύτως λειτουργική και η γυναίκα μπορεί να θηλάσει κανονικά.

 

Ανόρθωση στήθους: Προεγχειρητικό – Μετεγχειρητικό στάδιο

Προεγχειρητικό στάδιο

Πριν από τη διεξαγωγή της επέμβασης, ο Χειρουργός μπορεί να ζητήσει μία μαστογραφία για τον αποκλεισμό της ύπαρξης οποιασδήποτε μορφής καρκίνου. Η ασθενής θα λάβει συγκεκριμένες οδηγίες :

 • Αποφεύγεται η λήψη ασπιρίνης και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών
 • Αποφεύγεται το κάπνισμα κάποιες εβδομάδες πριν
 • Η επέμβαση πρέπει να διεξαχθεί πριν την έναρξη της περιόδου και μετά το τέλος

Μετεγχειρητικό στάδιο

Αφότου ολοκληρωθεί η επέμβαση, θα τοποθετηθούν γάζες περιμετρικά του στήθους. Η ασθενής θα πρέπει να έχει φροντίσει να φέρει ένα ελαστικό επίδεσμο προκειμένου να υποστηρίζει το στήθος και να ελαχιστοποιεί το οίδημα.

Μετά την επέμβαση:

 • η ασθενής δεν πονάει
 • το μπάνιο επιτρέπεται μετά από τη 2η-3η ημέρα
 • τα ράμματα είναι απορροφήσιμα
 • δεν επιτρέπεται η έντονη σωματική άσκηση για περίπου 4 εβδομάδες
 • συνίσταται η χρήση ειδικού σουτιέν για περίπου 30 μέρες

 

Ποια είναι τα οφέλη της ανόρθωσης στήθους  ;

Τα οφέλη της ανόρθωσης στήθους είναι πολλαπλά για τη γυναίκα και το γυναικείο σώμα. Αρχικά, μετά από την επέμβαση διορθώνεται το μεγάλο πρόβλημα του επιπρόσθετου βάρους του μαζικού αδένα που προκαλεί έντονα μυοσκελετικά προβλήματα, καθώς επηρεάζει την πλάτη και τη μέση της γυναίκας. Βελτιώνεται η εικόνα του στήθους με αποτέλεσμα να τονώνεται η ψυχολογία της γυναίκας. Επίσης, πλέον με τις σύγχρονες μεθόδους ανόρθωσης στήθους, η ανάρρωση είναι ταχεία και τα αποτελέσματα εξαιρετικά.

 

Στην Κλινική Surgishape του Dr. Θεμιστοκλή Γαλανάκη θα βρείτε την απόλυτα εξειδικευμένη και έμπειρη χειρουργική ομάδα, η οποία θα σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοιλιοπλαστική, επικοινωνήστε με τον Χειρουργό και CEO της Κλινικής SurgishapeDr. Θεμιστοκλή Γαλανάκη.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00