Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους ή μαστοπηξία είναι μια δημοφιλής χειρουργική επέμβαση η οποία χρησιμοποιείται για την ανόρθωση και τη σύσφιξη του στήθους. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με τις εξίσου δημοφιλείς επεμβάσεις της αυξητικής ή της μείωσης στήθους.

 

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η ανόρθωση στήθους;

Η ανόρθωση στήθους μπορεί να αντιμετωπίσει ποικίλα αισθητικά προβλήματα τα οποία μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή του στήθους. Παρακάτω αναλύονται τα σημαντικότερα:

 • Χαλάρωση (πτώση) στήθους. Με το πέρας της ηλικίας το στήθος αλλάζει, χάνοντας σε μεγάλο βαθμό την ελαστικότητά του. Ως αποτέλεσμα μπορεί να κρεμάει και να πέφτει αποκλίνοντας σημαντικά από την εικόνα που είχε έως τώρα. Οι σημαντικότερες αιτίες πτώσης ενός στήθους είναι η γήρανση, ο θηλασμός, κληρονομικοί παράγοντες, η βαρύτητα (ιδιαίτερα σε ένα μεγαλύτερο στήθος), η εγκυμοσύνη και η σημαντική απώλεια βάρους. Η ανόρθωση στήθους μπορεί να αποκαταστήσει την εικόνα του στήθους δημιουργώντας μια πιο νεανική και ανανεωμένη εμφάνιση.
 • Απώλεια της σφριγηλότητας του στήθους. Οι αλλαγές που βιώνει μια γυναίκα στο σώμα της κατά τη διάρκεια της ζωής της είναι πολλές (π.χ. εγκυμοσύνη, θηλασμός). Αυτές οι αλλαγές πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στον ιστό των μαστών ο οποίος χάνει τη φυσική του σφριγηλότητα και ελαστικότητά του. Σε αυτή την περίπτωση, η επέμβαση της ανόρθωσης στήθους αναδιαμορφώνει τον ιστό των μαστών αποκαθιστώντας το περίγραμμά τους.
 • Θηλή και θηλαία άλω με κατεύθυνση προς τα κάτω. Η χαλάρωση του στήθους πολλές φορές μπορεί να συνοδεύεται από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Η ανόρθωση στήθους σε αυτή την περίπτωση επανατοποθετεί τη θηλή και τη θηλαία άλω σε μια πιο ανορθωμένη θέση αλλάζοντας την κατεύθυνση και την εικόνα του στήθους.
 • Ασσυμετρία του στήθους. Πολλές γυναίκες μπορεί να παρουσιάζουν ασύμμετρα στήθη τα οποία διαφέρουν ως προς στο σχήμα ή/και στο ύψος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανόρθωση στήθους μπορεί να αποκαταστήσει τη συμμετρία, να ανυψώσει και να αναδιαμορφώσει τους μαστούς ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 

Ποιες είναι οι ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση;

Ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους είναι όσες:

 • Δεν είναι ικανοποιημένες από την εικόνα του στήθους τους (όσον αφορά τη χαλάρωση, τη σφριγηλότητα, την ασσυμετρία και την κατεύθυνση της θηλής/ θηλαίας άλω).
 • Διατηρούν ένα σταθερό βάρος, καθώς οι διακυμάνσεις σε αυτό μπορεί να επηρεάσουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της επέμβασης.
 • Δεν καπνίζουν. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιες θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα απέχουν από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα που θα ορίσει ο Πλαστικός Χειρουργός.
 • Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση.
 • Έχουν καλή κατάσταση υγείας και δεν πάσχουν από ορισμένες ιατρικές παθήσεις (θα συζητηθούν αναλυτικά με τον Πλαστικό Χειρουργό).
 • Έχουν ολοκληρώσει με την τεκνοποίηση και το στάδιο του θηλασμού.
 • Έχουν επαρκή ιστό μαστού ο οποίος επιτρέπει την αναδιαμόρφωση και την ανόρθωση του στήθους.

 

Αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα μετά την ανόρθωση στήθους είναι ορατά αμέσως μετά την επέμβαση. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ορατό μέσα στους επόμενους μήνες κατά τους οποίους το σχήμα τους στήθους θα αρχίσει να σταθεροποιείται. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι ουλές της επέμβασης δεν θα εξαφανιστούν εντελώς, αλλά θα λεπτύνουν μέσα σε ένα διάστημα ενός-δύο χρόνων. Επίσης, θα καλύπτονται πλήρως από το σουτιέν ή το μαγιό. Ακόμη και αν η ανόρθωση στήθους δε συνδυαστεί με μείωση στήθους, είναι πιθανόν να παρατηρηθεί μια μικρή μείωση σε αυτό. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει καθώς κατά την επέμβαση γίνονται χειρισμοί ώστε το στήθος να γίνει πιο σφριγηλό και στρογγυλό.

 

Σε περίπτωση που το στήθος είναι μεγάλο, μπορεί μετά από χρόνια να παρατηρηθεί και πάλι μια πτώση σε αυτό. Η πτώση οφείλεται στη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης. Σε καμία όμως περίπτωση δε θα είναι τόσο έντονη όση θα ήταν εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

 

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την ανόρθωση στήθους, η Κλινική Surgishape και ο Χειρουργός και CEO της Dr. Θεμιστοκλής Γαλανάκης βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00