Categories
Blog Blog

Εμφύτευση Μαλλιών

εμφύτευση μαλλιών

Η εμφύτευση μαλλιών (μεταμόσχευση μαλλιών) αποτελεί μία καινοτόμο αισθητική επέμβαση, εξαιρετικά δημοφιλή κυρίως στον ανδρικό πληθυσμό, που ταλαιπωρείται από απώλεια τριχών στο τριχωτό της κεφαλής ή σε άλλα σημεία του σώματος. Η επέμβαση εφαρμόζεται φυσικά τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, κυρίως εξαιτίας γενετικών παραγόντων.

Η τεχνική μεταφοράς και εμφύτευσης τριχών από κάποιο σημείο του σώματος σε κάποιο άλλο μπορεί, εκτός της κεφαλής, να εφαρμοστεί και σε οποιαδήποτε άλλο σημείο που χρήζει πύκνωσης της τριχοφυΐας όπως είναι τα φρύδια και τα ανδρικά γένια.

Η εμφύτευση μαλλιών μπορεί να οδηγήσει στην ριζική αλλαγή της εικόνας του ασθενή αλλά και στη θετική επίδραση στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του.  Είναι γνωστό πως η απώλεια των μαλλιών μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά δυσάρεστη και στρεσογόνα κατάσταση για άνδρες και γυναίκες που την αντιμετωπίζουν.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ;

Ο συνηθέστερος παράγοντας, ο οποίος ευθύνεται για τη τριχόπτωση στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες είναι η γενετική προδιάθεση. Το είδος της τριχόπτωσης που προκαλείται εξαιτίας των γονιδίων, ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία και εμφανίζεται σε τεράστιο ποσοστό των ανδρών (περίπου 60%), αλλά και σε σημαντικό ποσοστό των γυναικών (περίπου 20%), που έχουν ξεπεράσει την 5η δεκαετία της ζωής τους.

Άλλοι παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι οι εξής:

  • Κακή ψυχολογία
  • Κακές συνήθειες διατροφής
  • Δερματοπάθειες
  • Διαταραχές θυρεοειδούς
  • Ορμονικοί παράγοντες
  • Σιδηροπενική αναιμία

ΠΟΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ;

Στην Surgishape Medical Clinic, εφαρμόζονται οι 2 πιο διαδεδομένες τεχνικές εμφύτευσης μαλλιών: η μέθοδος FUE (Follicular Unit Extraction) και η μέθοδος FUT (Follicular Unit Transplantation)

✓ Η τεχνική εμφύτευσης μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction),

θεωρείται η πλέον διαδεδομένη και προηγμένης τεχνολογίας διαδικασία, κατά την οποία αφαιρούνται ολόκληροι οι θύλακες υγιών τριχών. Στη συνέχεια κάθε ένας ξεχωριστά μεταφυτεύεται στα σημεία όπου παρατηρείται το πρόβλημα.

Η επιλογή αυτής της μεθόδου απαιτεί το ξύρισμα του τριχωτού της κεφαλής στη δότρια περιοχή από όπου θα γίνει η εξαγωγή των θυλακίων ενώ η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό εντός 3 – 12 μηνών, ενώ τρίχες μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται έως και 18 μήνες μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης.

✓ Η τεχνική FUT (Follicular unit transplantation) αποτελεί την πιο

παραδοσιακή μέθοδο εμφύτευσης μαλλιών, κατά την οποία

πραγματοποιείται εξαγωγή και μεταφορά μιας ενιαίας σειράς τριχοθυλακίων, συνήθως από το πίσω μέρος της κεφαλής όπου οι τρίχες είναι πυκνές και δυνατές. Στη συνέχεια το μόσχευμα διαχωρίζεται σε μικρότερα τμήματα και τοποθετείται στο σημείο της αραίωσης. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν απαιτεί ξύρισμα της κεφαλής και πραγματοποιείται επίσης με τοπική αναισθησία.

Οι δύο τεχνικές που χρησιμοποιούνται, παρουσιάζουν εξαιρετικά  αποτελέσματα. Ο Ιατρός, τον οποίο θα εμπιστευθείτε για την εμφύτευση μαλλιών, θα αξιολογήσει την έκταση του προβλήματός σας και θα σας προτείνει την καταλληλότερη για εσάς τεχνική.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ;

Μετά την επέμβαση, όπως είναι φυσικό, οι περιοχές της κεφαλής, στις οποίες πραγματοποιήθηκε κάποια διεργασία, θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες για λίγες ώρες. Ο πόνος ωστόσο δεν είναι έντονος και μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με χρήση απλού παυσίπονου. Θα σας δοθούν αναλυτικές συμβουλές από τον Ιατρό που πραγματοποίησε την επέμβαση.

Η επούλωση τόσο της δότριας όσο και της λήπτριας περιοχής ξεκινά αμέσως. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες από την 3η-5η ημέρα, όταν δηλαδή αφαιρεθούν οι επίδεσμοι από το κεφάλι του.

Τον πρώτο μήνα θα πρέπει να αποφευχθούν δραστηριότητες όπως το κολύμπι ή η έντονη σωματική άσκηση όπως επίσης και η πολύωρη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ;

✓ Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μόνιμα, επηρεάζονται ωστόσο από τον τρόπο ζωής του ασθενή.

✓ Η Surgishape Medical Clinic εγγυάται το βέλτιστο αποτέλεσμα χάρη στο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που διαθέτει.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ;

Το κόστος της εμφύτευσης μαλλιών εξαρτάται κυρίως από τη έκταση του προβλήματος, δηλαδή των αριθμό των τριχοθυλακίων που πρόκειται να μεταφερθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και λεπτομέρειες της επέμβασης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Κλινική Surgishape, η οποία αποτελεί επίσημο συνεργάτη των μεγαλύτερων Κλινικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Κλινικής, ο Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Dr. Κυριάκος Ευθύμογλου, καθώς και ο CEO & Founder της Κλινικής Dr. Θεμιστοκλής Γαλανάκης, βρίσκονται στη διάθεσή σας για επίλυση οποιασδήποτε απορίας.

 Μεταμόσχευση μαλλιών Πριν – Μετά

 

 

 

Εικοινωνία Εικοινωνία