Κοιλιοπλαστική

κοιλιοπλαστικήΗ κοιλιοπλαστική είναι μια μεταμορφωτική χειρουργική επέμβαση που ανταποκρίνεται στις αισθητικές ανησυχίες τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών που αναζητούν βελτιώσεις στην εμφάνιση της κοιλιάς. Πέρα από τη δημιουργία μιας επίπεδης και καλοσχηματισμένης κοιλιάς, η επέμβαση αυτή μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση.

Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που στοχεύει στο περιττό λίπος, το χαλαρό δέρμα και τους εξασθενημένους κοιλιακούς μύες. Σε αντίθεση με τη λιποαναρρόφηση, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στην αφαίρεση του λίπους, η κοιλιοπλαστική προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση, που περιλαμβάνει την αφαίρεση του λίπους και του δέρματος, ενώ παράλληλα αποκαθιστά τη μυϊκή δύναμη. Συνήθως, τα προβλήματα που οδηγούν στην ανάγκη για κοιλιοπλαστική προέρχονται από τις διακυμάνσεις του βάρους και την εγκυμοσύνη, οι οποίες συμβάλλουν στη χαλάρωση της κοιλιάς.

Τι χειρουργική διαδικασία ακολουθείται κατά την κοιλιοπλαστική;

Η χειρουργική διαδικασία ξεκινά με μια τομή στο κάτω μέρος της κοιλιάς, ακριβώς πάνω από την ηβική σύμφυση, και μια μικρότερη τομή γύρω από τον ομφαλό. Μια ενδελεχής εξέταση καθοδηγεί τον χειρουργό στην αξιολόγηση του απαραίτητου τύπου χειρουργικής επέμβασης, συνδυάζοντας μερικές φορές την κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση για βέλτιστα αποτελέσματα.
Η βασική επέμβαση περιλαμβάνει τη σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος μέσω ραμμάτων, ενισχύοντας το τελικό σχήμα. Το περιττό δέρμα τραβιέται προς τα κάτω και τα περιττά τμήματα αφαιρούνται σχολαστικά. Για μια λιγότερο εκτεταμένη προσέγγιση, η mini κοιλιοπλαστική προσφέρει μια μικρότερη τομή, εστιάζοντας στην αφαίρεση του δέρματος μέχρι τον ομφαλό.

Ιδανικοί υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική είναι άτομα υγιή, που ενοχλούνται από θέματα όπως:

 • μέγεθος του κοιλιακού τοιχώματος
 • σχήμα
 • υπερβολική εναπόθεση λίπους
 • χαλάρωση του δέρματος που αντιστέκεται στις συμβατικές θεραπείες

Είναι επίσης ευεργετική για όσους έχουν υποβληθεί σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση, βιώνοντας σημαντική απώλεια βάρους που οδηγεί σε κοιλιακή λιποδυστροφία.
Στους υποψήφιους περιλαμβάνονται γυναίκες με χαλαρότητα των κοιλιακών μυών μετά την εγκυμοσύνη και θέματα δέρματος που αντιστέκονται στην άσκηση. Είναι ζωτικής σημασίας για τους υποψηφίους να ολοκληρώσουν συνεχή προγράμματα διατροφής πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Οι γυναίκες που σχεδιάζουν μελλοντικές εγκυμοσύνες συνιστάται να περιμένουν, καθώς οι χειρουργικά σφιγμένοι κοιλιακοί μύες μπορεί να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πλεονεκτήματα της κοιλιοπλαστικής

Η κοιλιοπλαστική προσφέρει ένα φάσμα πλεονεκτημάτων, αναδεικνύοντάς την πέρα από μια απλή αισθητική παρέμβαση.

 • Συνδυασμός της λιποκοιλιοπλαστικής για εντυπωσιακή σμίλευση του περιγράμματος του σώματος
 • Ενίσχυση και σύσφιξη των κοιλιακών μυών και του κοιλιακού τοιχώματος
 • Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνικών που εξαλείφουν την ανάγκη για παροχετεύσεις και σωληνάκια
 • Μείωση του τραύματος των ιστών για την ελαχιστοποίηση της δυσφορίας μετά την επέμβαση
 • Άμεση κινητοποίηση του ασθενούς που οδηγεί σε ταχεία ανάρρωση
 • Ευκαιρία να τονιστεί η εγγενής μυϊκή γράμμωση της κοιλιάς, που συχνά αναφέρεται ως “six-pack”
 • Πιθανή διόρθωση ήπιας ομφαλοκήλης εάν υπάρχει
 • Εξάλειψη των ουλών, των ραγάδων και των παραμορφώσεων
 • Δυνατότητα μεταφοράς λίπους για διαδικασίες όπως αύξηση στήθους, Brazilian Butt Lift, βελτιώσεις προσώπου, αναζωογόνηση χεριών και άλλες στοχευμένες περιοχές

Μετεγχειρητική αποκατάσταση

Η μετεγχειρητική φάση είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή αποκατάσταση και τα βέλτιστα αποτελέσματα. Οι περισσότεροι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο την επομένη της επέμβασης, με γρήγορη επιστροφή στην εργασία τους. Επιπλέον, οι ασθενείς συνήθως φορούν μια εξειδικευμένη ζώνη για περίπου ένα μήνα.
Η διαχείριση του πόνου μετά το χειρουργείο είναι γενικά ανεκτή, ενώ συχνά απαιτούνται μόνο ήπια παυσίπονα. Αρχικά αναμένεται κάποιο πρήξιμο, αλλά παρατηρείται αισθητή μείωση μετά από περίπου δύο εβδομάδες.
Ενώ οι σωματικές δραστηριότητες και οι ασκήσεις περιορίζονται για τον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν σταδιακά στη ρουτίνα τους στη συνέχεια. Για όσους δεν είναι ευχαριστημένοι με την εμφάνιση του ομφαλού μετά από μια κοιλιοπλαστική, τα διορθωτικά μέτρα υπό τοπική αναισθησία παρέχουν μια πρόσθετη επιλογή.
Το λίπος στην κοιλιά είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα. Δεν έχουν όλοι οι ασθενείς τις ίδιες ανάγκες και ούτε ως ίδιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοιλιοπλαστική, επικοινωνήστε με τον Χειρουργό και CEO της Κλινικής SurgishapeDr. Θεμιστοκλή Γαλανάκη.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00