Categories
Blog Blog

Λιποαναρρόφηση με λέιζερ: διαδικασία, πλεονεκτήματα, αποτελέσματα

Λιποαναρρόφηση με λέιζερ: διαδικασία, πλεονεκτήματα, αποτελέσματα

λιποαναρρόφηση με λέιζερ

Η λιποαναρρόφηση είναι αναμφίβολα από τις σπουδαιότερες, σημαντικότερες και δημοφιλέστερες επεμβάσεις της Κοσμητικής Χειρουργικής από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της έως και σήμερα. Η παγκόσμια τάση υπαγορεύει την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής με ουσιαστική βελτίωση τόσο της εξωτερικής εμφάνισης όσο και της υγείας. Το ενδιαφέρον λοιπόν αυξάνεται, τα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα αλλάζουν, οι τεχνικές εξελίσσονται και οι επιλογές διευρύνονται. Η επίτευξη των ιδανικών αναλογιών στο σώμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι αυστηρές δίαιτες, οι ώρες που αφιερώνουμε στο γυμναστήριο και οι πολλά υποσχόμενες μαγικές λύσεις, τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται αναποτελεσματικές, προσθέτοντας κάθε φορά ένα ακόμα λιθαράκι απογοήτευσης.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ: Η αρχή

Η λιποαναρρόφηση ξεκίνησε ως ιδέα την δεκαετία του ’20 από έναν Γάλλο Χειρουργό, τον Charles Dujarier και εν συνεχεία εξελίχθηκε μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Εδραιώθηκε ως επέμβαση που δίνει λύσεις στο τοπικό πάχος, που καμία δίαιτα δεν μπορεί να υπερνικήσει, την δεκαετία του ’70 και του ’80. Για πρώτη φορά γινόταν αφαίρεση του μη επιθυμητού λιπώδους ιστού από διάφορα σημεία του σώματος γυναικών και αντρών, χωρίς όμως την αφαίρεση δέρματος.

Παλαιότερα η λιποαναρρόφηση αποτελούσε αρκετά εργώδη και επίπονη διαδικασία. Εκτελούνταν, κατά κύριο λόγο, υπό γενική αναισθησία με μεγάλες τομές που εξελίσσονταν σε αντιαισθητικές ουλές, ενώ ο τραυματισμός των πέριξ ιστών και η απώλεια αίματος ήταν αναπόφευκτα συμβάντα. Μετεγχειρητικά το εκτεταμένο οίδημα, οι εμφανείς εκχυμώσεις, ο πόνος και η ασυμμετρία στο τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι σύνηθες.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ SMARTLIPO: Η εξέλιξη

Η Laser-υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική είναι ό,τι πιο σύγχρονο σήμερα στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας και χαίρει ευρείας αποδοχής, τα τελευταία χρόνια, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Laser και Power- Assisted Advanced Liposuction and Liposculpture αποτελεί την εξέλιξη της κλασικής λιποαναρρόφησης, με διατήρηση του οφέλους και μηδενισμό των επιπλοκών της διαδικασίας. Πρόκειται για μία ελάχιστη επεμβατική τεχνική καταπολέμησης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλές περιοχές του σώματος.

SMARTLIPO: Η διαδικασία

Η εκτέλεση της Laser και Power- Assisted λιποαναρρόφησης και Λιπογλυπτικής είναι αρκετά απλή και σύντομη σε απολύτως εξειδικευμένα χειρουργικά χέρια, λαμβάνει χώρα σε επίπεδο ιατρείου και μπορεί να διαχωρισθεί σε τρία (3) στάδια:

Στάδιο I: Το στάδιο της αναισθησίας

Η επέμβαση εκτελείται υπό τοπική αναισθησία. Μέσω πολύ μικρών τομών, διαμέτρου 1-2 mm, εισάγεται στην περιοχή που θα δουλέψουμε το διάλυμα της τοπικής αναισθησίας. (ξυλοκαΐνη, αδρεναλίνη και διττανθρακικά διαλυμένα σε φυσιολογικό ορό – tumescent anaesthesia). Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απουσία πόνου καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας.

Στάδιο II: Το στάδιο της λιπόλυσης

Εισαγωγή, μέσω των ίδιων μικροσκοπικών τομών, μιας πολύ λεπτής ND-Yag Laser οπτικής ίνας στην περιοχή του υποδόριου λιπώδους ιστού. Έτσι επιτυγχάνεται η λύση και η ρευστοποίηση των λιποκυττάρων της περιοχής καθώς και η καταστροφή των λιποαποθηκών. Γεγονός πολύ σημαντικό διότι , κατά αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Επιπλέον, το φως Laser της οπτικής ίνας εκπέμπει σε τέτοιο μήκος κύματος που έχει επιπτώσεις μόνο στα λιπώδη κύτταρα, τα οποία και γαλακτοματοποιεί και όχι στους πέριξ ιστούς. Ταυτόχρονα επάγεται η ενεργοποίηση των ινοβλαστών της περιοχής που παράγουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλώντας σύσφιξη.

Στάδιο III: Το στάδιο της αναρρόφησης

Στο στάδιο αυτό γίνεται η αναρρόφηση του υγροποιημένου λιπώδους ιστού από μια λεπτή, ατραυματική μικροκάνουλα και απομακρύνεται οριστικά από το σώμα. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ένα ομοιόμορφο και συμμετρικό αποτέλεσμα μέσω της Equalization Technique από την απόλυτα εξειδικευμένη και πιστοποιημένη Χειρουργική ομάδα. Μια τεχνική που λίγοι Χειρουργοί στον κόσμο γνωρίζουν και εφαρμόζουν.

Πλεονεκτήματα του SmartLipo, έναντι της κλασικής τεχνικής λιποαναρρόφησης:

 1. Χρήση τοπικής αναισθησίας και μόνο
 2. Λαμβάνει χώρα σε επίπεδο ιατρείου, χωρίς να απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο
 3. Υγροποίηση υποδόριου λιπώδους ιστού- Ατραυματική απομάκρυνσή του εν συνεχεία
 4. Σεβασμός στους πέριξ ιστούς
 5. Ελάχιστα επεμβατική τεχνική
 6. Μικρές, χωρίς εφαρμογή ραμμάτων, τομές
 7. Καταστροφή των λιποαποθηκών της περιοχής- Μόνιμο αποτέλεσμα
 8. Σύσφιξη χειρουργηθείσας περιοχής, διότι διεγείρεται η έκκριση κολλαγόνου και ελαστίνης
 9. Καταστροφή των διαφραγματίων του ινώδους ιστού- Καταπολέμηση και εξαφάνιση της κυτταρίτιδας
 10. Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
 11. Εφαρμογή σε δύσκολες περιοχές (διπλοσάγονο, γάμπες, ράχη, περιπτώσεις γυναικομαστίας)

Η κλινική SurgiShape Medical Clinic αποτελεί μια υπερσύγχρονη κλινική Χειρουργικής με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και έμπειρους και απολύτως εξειδικευμένους συνεργάτες σε όλους τους τομείς της Κοσμητικής Χειρουργικής.

Ο CEO & Founder της κλινικής, Dr. Θεμιστοκλής Γαλανάκης, Instructor Χειρουργικής στη Μεγάλη Βρετανία και Executive Member of London Lipo Institute, που αποτελεί Centre of Excellence in Liposuction καθώς και οι απόλυτα εξειδικευμένοι Συνεργάτες της SurgiShape στον τομέα της Λιποαναρρόφησης και Λιπογλυπτικής καθιστούν τη συγκεκριμένη κλινική κέντρο απόλυτης εξειδίκευσης στην εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής. Η επιστημονική κατάρτιση, η πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη για το όμορφο αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας της Επιστημονικής ομάδας της SurgiShape Medical Clinic. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κλινικής και μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη Laser & Power-Assisted Advanced Λιποαναρρόφηση και Λιπογλυπτική SmartLipo, καθώς και για όλες τις θεραπείες που εφαρμόζονται στο Κέντρο.

Εικοινωνία Εικοινωνία