Λιποαναρρόφηση

ΛιποαναρρόφησηΤι είναι η λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση αφορά την αφαίρεση του υποδόριου λιπώδους ιστού με ταυτόχρονη ανάδειξη (των γραμμών του σώματος). Σε παγκόσμια κλίμακα μάλιστα αποτελεί την πλέον δημοφιλή και ζητούμενη χειρουργική επέμβαση.

Η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος. Υπάρχει ωστόσο η λανθασμένη αντίληψη ότι άτομα που ταλαιπωρούνται από την παχυσαρκία, μπορούν να απαλλαγούν από αυτή μέσω της λιποαναρρόφησης. Αντιθέτως με την λιποαναρρόφηση «διορθώνονται» οι γραμμές και το σχήμα του σώματος.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση

Κατ’ αρχάς να διευκρινιστεί πως η λιποαναρρόφηση απευθύνεται εξίσου και στα δύο φύλα. Διαφοροποιούνται ωστόσο οι περιοχές στις οποίες εκ γενετής παρατηρείται συσσώρευση λίπους. Όσον αφορά τις γυναίκες, το συσσωρευμένο λίπος εντοπίζεται κυρίως στη περιοχή των μηρών ή/και της κοιλιάς, ενώ στους άντρες στην περιοχή της κοιλιάς και του στήθους (γυναικομαστία). Ωστόσο δεν εφαρμόζεται μόνο στις προαναφερθείσες περιοχές, καθώς πολλά σημεία του σώματος μπορούν να επωφεληθούν από αυτή. Ως εκ τούτου, αναφέρονται τα ακόλουθα :

 • Η περιοχή του διπλοσάγονου
 • Οι βραχίονες
 • Οι γλουτοί
 • Οι γοφοί
 • Τα γόνατα
 • Οι γάμπες
 • Ακόμα και η περιοχή του αστραγάλου

Λιποαναρρόφηση : Μέθοδος και πλεονεκτήματα

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους πέραν της κλασσικής μεθόδου, η οποία κιόλας εξελίσσεται μιας και εξελίσσεται και η τεχνολογία. Ενδεικτικά αναφέρονται η αναίμακτη μέθοδος, με laser, με ραδιοσυχνότητες και η τρισδιάστατη (3D) ή τεσσάρων διαστάσεων (4D). Παράλληλα, δύναται να συνδυαστεί με ειδικά νήματα, με λιπογλυπτική κ.λπ., εκτός από το να εφαρμοστεί μόνη της.

Στην κλινική SurgiShape η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι αυτή της Laser και Power – Assisted smartlipo λιποαναρρόφησης. Πρόκειται περί μιας ασφαλούς μεθόδου που επιτυγχάνει τη ρευστοποίηση του λίπους (laser λιπόλυση) και συνεπώς την καλύτερη αφαίρεσή του. Καθώς είναι λιγότερο τραυματική από την κλασσική μέθοδο, προσφέρει αντίστοιχα γρηγορότερη ανάρρωση, ελάχιστο πόνο,  χωρίς τραυματικές επιφάνειες. Η δε αποθεραπεία είναι σύντομη και ως εκ τούτου ο/η ασθενής μπορεί να έχει μια άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα και την εργασία του. Επιπλέον, καθώς τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι μικρότερης διαμέτρου, συνεπώς απουσιάζουν σημάδια και ουλές που μαρτυρούν την ύπαρξη της λιποαναρρόφησης.

Λιποαναρρόφηση : Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι ορατά ήδη από την ολοκλήρωση της επέμβασης. Ωστόσο, να σημειωθεί πως η όψη της περιοχής βελτιώνεται συνεχώς για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση, καθώς υποχωρεί το οίδημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμο. Διότι όπως εξηγεί ο Δρ. Γαλανάκης, με την laser λιποαναρρόφηση επιτυγχάνεται η αποδόμηση των λιποαποθηκών.

Τι συμβαίνει μετά την λιποαναρρόφηση

Μετά την επέμβαση, στην περιοχή της επέμβασης εφαρμόζεται πιεστική περίδεση μέσα από ένα συμπιεστικό ένδυμα που φοράει το χειρουργημένο άτομο. Αυτό διαρκεί για 1 μήνα. Μετεγχειρητικά είναι πιθανό να παρατηρηθεί κάτι από τα παρακάτω ή συνδυασμός τους :

 • Μώλωπες, διάρκειας έως και δύο εβδομάδων
 • Οίδημα που διαρκεί δύο εβδομάδες έως δύο μήνες
 • Μούδιασμα που διαρκεί αρκετές εβδομάδες
 • Πιθανή παροχέτευση στην περιοχή θεραπείας, ανάλογα με τη χειρουργική τεχνική (αφορά μόνο την κλασική μέθοδο λιποαναρρόφησης).

Καλό είναι επίσης να αποφεύγεται και η έντονη σωματική δραστηριότητα για περίπου 1 μήνα. Κατά τα λοιπά, η επιστροφή του ατόμου στην καθημερινότητα του είναι άμεση και χωρίς προβλήματα.

 

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λιποαναρρόφηση, επικοινωνήστε αμέσως με την κλινική SurgiShape προκείμενου να κλείσετε ένα ραντεβού. Τόσο ο Δρ. Γαλανάκης όσο και οι συνεργάτες του είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να λάβετε την σωστή απόφαση και να σας προσφέρουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα πολύ κοντά στα φυσικά πρότυπα.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00