ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΠΟΛΥΣΗΣ

Πρόκειται για μία μη επεμβατική λύση στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, εφόσον συνδυαστεί και με τα ειδικά ενέσιμα διαλύματα που συμβάλλουν στην βελτίωση και εξαφάνιση του «φλοιού πορτοκαλιού». (Celluform)

Η θεραπεία πραγματοποιείται σε επίπεδο ιατρείου, με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στην περιοχή που θα αντιμετωπιστεί η συσσώρευση του υποδόριου λιπώδους ιστού, όπου και γίνονται μικρές ενεσούλες με την χρήση πολύ λεπτής βελόνης σε συγκεκριμένες δόσεις  στην πάσχουσα και προβληματική περιοχή. Εγχύονται, λοιπόν, εκεί ουσίες όπως φωσφατυδιλοχολίνη (προέρχεται από την λεκιθίνη της σόγιας και έχει πολύ ισχυρή λIποδιαλυτική δράση), καφεΐνη, αμινοξέα, αντιοξειδωτικοί παράγοντες και βιταμίνες που συμβάλλουν και ενισχύουν την διαδικασία της λιπόλυσης. Η φωσφατιδυλοχολίνη είναι αποτελεσματική και ως μονοθεραπεία αλλά και σε συνδυασμό με δεοξυχολικό οξύ, καρνιτίνη, οργανικό πυρίτιο και DMAE. Ουσιαστικά εγχύοντας τις ουσίες αυτές στοχεύουμε στους υποδοχείς των λιποκυττάρων. Οι υποδοχείς, η διέγερση των οποίων, συμβάλλει στην λιπόλυση είναι οι υποδοχείς Β σε αντίθεση με τους υποδοχείς Α που συμβάλλουν στην διαδικασία λιπογέννεσης. Μέσω, λοιπόν, της διέγερσης των υποδοχέων επιτυγχάνεται καταστροφή του κυτταρικού τοιχώματος των λιπωδών κυττάρων, τα οποία ακολούθως αποβάλλονται μέσω μεταβολικών οδών.

Έτσι, αφού ο Ειδικός Ιατρός εξετάσει, αναγνωρίσει και εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος εξατομικευμένα, εν συνεχεία αποφασίζεται ο τρόπος αντιμετώπισης, ο οποίος ουσιαστικά στοχεύει στην ενίσχυση λειτουργίας των υποδοχέων Β και αναστολή λειτουργίας των υποδοχέων Α (Lipolysis vs Lipogenesis). Έτσι ώστε να ξεκινήσει η λιπόλυση στην προβληματική περιοχή μετά την έγχυση των ειδικών διαλυμάτων , τα οποία συνδυαζόμενα και με ειδικά διαλύματα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας (Celluform) βελτιστοποιούν και απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα, έχοντας όχι μόνο μείωση πόντων αλλά και βελτίωση και λείανση της υφής της πάσχουσας περιοχής με συνοδό σύσφιγξη λόγω της παραγωγής νέου κολλαγόνου.

Πρόκειται για μία γρήγορη, απλή, χωρίς παρενέργειες διαδικασία , η οποία γίνεται σε επίπεδο ιατρείου με την εφαρμογή μόνο τοπικής κρέμας. Ουσιαστικά, για να έχουμε ένα ωραίο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα απαιτούνται κατά μέσο όρο και ανάλογα με το πρόβλημα περίπου 6 θεραπείες, όπου η κάθε συνεδρία θα πρέπει να απέχει από την άλλη 20-30 ημέρες.

Η μεσοθεραπεία λιπολύσης αποτελεί σήμερα σημαντικό όπλο στην φαρέτρα του Εξειδικευμένου Ιατρού για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και συνδυάζεται εξαιρετικά και με την Laser και Power- Assisted Liposuction για την καταστροφή και του τελευταίου λιπώδους κυττάρου στην πάσχουσα περιοχή.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00