Μεταμόσχευση Γενιών

Η πλούσια τριχοφυΐα στην περιοχή του προσώπου αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο για την εμφάνιση ενός άνδρα. Η μεταμόσχευση γενιών τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος. Μέσα από την τεχνολογική ανάκαμψη, η εμφύτευση γενιού έχει γίνει αρκετά δημοφιλής λόγω της γρήγορης και ανώδυνης μικροχειρουργικής διαδικασίας.

 

Τι είναι η μεταμόσχευση γενιών ;

H μεταμόσχευση γενιών είναι μια μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται για την αύξηση της πυκνότητας της γενειάδας. Εφαρμόζεται για τη διόρθωση του όγκου αλλά και του σχήματος του προσώπου, δίνοντας ένα 100% φυσικό αποτέλεσμα. Η μεταμόσχευση γενιών αποτελεί τη 2η σε συχνότητα θεραπεία μεταφορά τριχοθυλακίων που εφαρμόζεται από τους άνδρες. Μέσα από πρόσφατες έρευνες έχει αναδειχθεί πως οι γυναίκες γοητεύονται περισσότερο από τους άνδρες με γενειάδα. Έτσι, η ύπαρξη σύγχρονων μεθόδων αποκατάστασης της απώλεια γενιών, χαρίζει στους άνδρες τη χαμένη τους αρρενωπότητα.

 

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται η μεταμόσχευση γενιών ;

Η μεταμόσχευση γενιών εφαρμόζεται σε άνδρες οι οποίοι για κάποιον λόγο χάνουν τη γενειάδα τους ή εμφανίζουν κενά. Οι πιο συχνές αιτίες απώλειας γενιών είναι :

    • Ύπαρξη γενετικών παραγόντων και η κληρονομικότητα
    • Ορμονικές διαταραχές και μεταβολές στα επίπεδα τεστοστερόνης
    • Αυτοάνοσο νόσημα (πχ. Γυροειδής αλωπεκία)
    • Χρήση φαρμάκων ή χειρουργικής επέμβασης που οδήγησε στην απώλεια της γενειάδας
    • Τραύμα στην περιοχή (πχ. έγκαυμα) και επούλωση χωρίς ράμματα

 

Μεταμόσχευση Γενιών : Οριστική λύση

Η ολική ή μερική αποκατάσταση της τριχοφυΐας της γενειάδας εφαρμόζεται μέσα από τη χρήση εξελιγμένων μεθόδων που είναι ελάχιστα παρεμβατικές. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε μεθόδου γίνεται σχολαστικός σχεδιασμός σύμφωνα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε ανδρικού προσώπου.

 

Σύγχρονες μέθοδοι μεταμόσχευσης γενιών:

Οι πλέον γνωστές και κοινώς αποδεκτές τεχνικές αποκατάστασης γενιών είναι δύο :

 

Τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction)

Η συγκεκριμένη τεχνική επιτυγχάνεται μέσα τη λήψη τριχοθυλακίων από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Το τριχωτό της κεφαλής (δότρια περιοχή) φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα τριχοθυλάκια του προσώπου, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές αποτέλεσμα. Πολλές φορές εάν ο στόχος είναι η κάλυψη κενών σημείων στη γενειάδα, η δότρια περιοχή μπορεί να αποτελέσει το κατώτερο μέρος του πηγουνιού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα τριχοθυλάκια επιλέγονται σύμφωνα με το χρώμα, τον όγκο, και το μέγεθος των τριχών.

Η διαδικασία γίνεται με απόλυτη σχολαστικότητα για τη μία προς μία εξαγωγή των τριχών. Για τη μεταμόσχευση γενιών δεν είναι απαραίτητο το ξύρισμα της κεφαλής, ειδικά εάν το εμφύτευμα αφορά την εξαγωγή ενός μικρού αριθμού τριχοθυλακίων. Στην περίπτωση που χρειαστεί η ολική αποκατάσταση της τριχοφυΐας του προσώπου, τότε θα πρέπει να προηγηθεί το ξύρισμα του τριχωτού της κεφαλής. Η διαδικασία εξαγωγής των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή γίνεται πάντοτε με τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια, με ένα ειδικό εργαλείο εισάγονται τα τριχοθυλάκια στην περιοχή των γενιών.

Τα αποτελέσματα μετά από την εφαρμογή της τεχνικής FUE γίνονται εμφανή στο διάστημα μεταξύ 3-6 μηνών. Σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζεται η ανάπτυξη της τρίχας εντός 12 μηνών.

 

Τεχνική FUT (Follicular Unit Transplantation)

Η συγκεκριμένη μέθοδος πριν την εμφάνιση της Τεχνικής FUE, αποτελούσε τη μοναδική μέθοδο αποκατάστασης γενειάδας. H Τεχνική FUT, πραγματοποιείται μέσω της λήψης ενός μέρους των τριχοθυλακίων μονάδων από τη δότρια περιοχή, και την αυτούσια τοποθέτηση τους στην περιοχή της γενειάδας. Για την εξαγωγή μιας σειράς τριχοθυλακίων χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μια χειρουργική τομή, η οποία κάποιες φορές μπορεί να αφήσει σημάδι ουλής.

 

Και οι δύο τεχνικές είναι επιστημονικά αναγνωρισμένες και η εκάστοτε επιλογή τους εξαρτάται από τη σωστή γνώση και χειρουργική εμπειρία.

 

Στην Κλινική Surgishape του Dr. Θεμιστοκλή Γαλανάκη εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, οι οποίες υλοποιούνται από έμπειρες και εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες. Ο Γενικός Χειρουργός Dr. Γαλανάκης CEO & Founder της Κλινικής, καθώς και οι υπόλοιποι επιστημονικοί συνεργάτες της Surgishape, βρίσκονται στη διάθεσή σας για επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους γενικής και πλαστικής, επανορθωτικής & αισθητικής χειρουργικής. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βοηθήσουμε να λύσετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης οριστικά και με ασφάλεια.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00