Μεταμόσχευση μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών, είναι μια δημοφιλής διαδικασία για την αποκατάσταση των μαλλιών και τη δημιουργία μιας νέας εικόνας στο τριχωτό της κεφαλής. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και την εισαγωγή νέων τεχνικών, η μέθοδος σήμερα έχει καταστεί περισσότερο ασφαλής και αποτελεσματική από ποτέ.

Τι είναι όμως η μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια διαδικασία η οποία προσφέρει οριστική λύση σε περιπτώσεις εκτεταμένης απώλειας μαλλιών. Εν αντιθέσει με παλαιότερες μεθόδους, η σύγχρονη προσέγγιση της μεταμόσχευσης μαλλιών προσφέρει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα τα οποία φαίνονται όλο και πιο φυσικά. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης είναι η εκτέλεσή της από εξειδικευμένες Χειρουργικές ομάδες, οι οποίες διαθέτουν την απαραίτητη κατάρτιση και εμπειρία στον τομέα.

Ποιοι παράγοντες οδηγούν σε τριχόπτωση;

Η τριχόπτωση δεν έχει μια κοινή αιτία για όλους τους ανθρώπους. Συγκεντρωτικά, οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια των τριχών είναι οι ακόλουθοι:

  • Γενετικοί παράγοντες (ανδρογενετική αλωπεκία): Αποτελεί την πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης. Μπορεί να εμφανιστεί σε άντρες και γυναίκες και συνήθως ξεκινάει από την εφηβική ηλικία.
  • Ορμονικές αλλαγές: Καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση και προβλήματα του θυροειδούς, προκαλούν αλλαγές στις ορμόνες και ακολούθως στην εμφάνιση τριχόπτωσης.
  • Ορισμένες ιατρικές παθήσεις: Οι λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής και κάποιες αυτοάνοσες ασθένειες είναι δυνατόν να προκαλέσουν τριχόπτωση.
  • Διατροφικές ελλείψεις: Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών όπως π.χ. ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Β12 μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.
  • Στρες: Οι έντονες συναισθηματικές ή σωματικές καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή (συνήθως) απώλεια μαλλιών.
  • Λήψη ορισμένων φαρμάκων: Ορισμένα φάρμακα όπως π.χ. τα αντιπηκτικά, τα αντικαταθλιπτικά και οι βήτα αναστολείς μπορούν να οδηγήσουν σε τριχόπτωση.

Μεταμόσχευση μαλλιών

Αποτελούν οι συντηρητικές μέθοδοι μόνιμη λύση κατά της τριχόπτωσης;

Σε πολλές περιπτώσεις, μια αρχική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι η εφαρμογή συντηρητικών μεθόδων. Οι συντηρητικές μέθοδοι περιλαμβάνουν φάρμακα όπως η μινοξιδίλη (εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής) και η φιναστερίδη (λαμβάνεται δια του στόματος), αλλαγές στη διατροφή, διαχείριση του άγχους και λοιπές αλλαγές στη φροντίδα των μαλλιών. Όλες οι παραπάνω μέθοδοι μπορεί είτε συνδυαστικά είτε μεμονωμένα να αναστείλουν την τριχόπτωση έως έναν βαθμό. Έχουν όμως και δύο πολύ σημαντικά μειονεκτήματα:

  1. Είναι προσωρινές και δεν αποτελούν μόνιμη και οριστική λύση του προβλήματος.
  2. Δε μπορούν να αποκαταστήσουν τις τρίχες που έχουν ήδη χαθεί.

Μεταμόσχευση μαλλιών: Η οριστική λύση

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι συντηρητικές μέθοδοι, αν και αποτελεσματικές, δε μπορούν να προσφέρουν τα μόνιμα αποτελέσματα που προσδοκά ο ασθενής. Η μοναδική μέθοδος που μπορεί να προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης και να διορθώσει την αραίωση των μαλλιών είναι η μεταμόσχευση μαλλιών. Στη σύγχρονη εποχή, έχει γίνει σημαντική πρόοδος αναφορικά με τις διαθέσιμες τεχνικές. Η εξέλιξη αυτή μας επιτρέπει να έχουμε όλο και πιο φυσικά αποτελέσματα

 

Σύγχρονες μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών

Οι πιο γνωστές και ευρέως χρησιμοποιούμενες μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών είναι δύο:

Μέθοδος FUE (Follicular Unit Extraction)

Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, πραγματοποιείται λήψη των θυλακικών μονάδων από τη δότρια περιοχή. Η περιοχή αυτή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Η λήψη των θυλάκων γίνεται με ειδικά εργαλεία, τα οποία φροντίζουν να μην προκληθεί κανένας τραυματισμός στη γύρω περιοχή. Στη συνέχεια οι θύλακες που ελήφθησαν τοποθετούνται με ειδικές λεπίδες και υποδόριες βελόνες στη λήπτρια περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δε γίνονται τομές, ούτε και ράμματα, συνεπώς δεν υπάρχουν ουλές.

 

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό από τον 3ο έως και τον 12ο μήνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συνεχίσουν να αναπτύσσονται νέες τρίχες έως και το 18ο μήνα μετά τη μεταμόσχευση. Τα  μαλλιά που μεταμοσχεύθηκαν εντάσσονται ολοκληρωτικά στο τριχωτό της κεφαλής και μεγαλώνουν φυσιολογικά μαζί με τις υπόλοιπες τρίχες.

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μέθοδος εκτός από το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές, όπως τα φρύδια ή το πρόσωπο για την ανάπτυξη γενιού.

 

Μέθοδος FUT (Follicular Unit Transplantation)

Πριν από μερικά έτη αποτελούσε την πιο επιτυχημένη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών. Πλέον όμως έχει σχεδόν αντικατασταθεί από τη μέθοδο FUE. Το συχνότερο επιχείρημα για την επικράτηση της FUE  έναντι της FUT είναι πως η πρώτη προσφέρει πιο φυσικά αποτελέσματα. Το επιχείρημα αυτό στηρίζεται στον τρόπο με τον οποίον λαμβάνονται οι θύλακες των τριχών. Συγκεκριμένα, στη μέθοδο FUE οι θύλακες λαμβάνονται ένας – ένας, ενώ στη μέθοδο  FUT λαμβάνεται ολόκληρη η σειρά. Το δεύτερο επιχείρημα που έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο είναι πως η εξαγωγή μιας ενιαίας σειράς τριχοθυλακίων απαιτεί χειρουργική τομή και στη συνέχεια συρραφή, η οποία στη συνέχεια αφήνει ουλή.

 

Η αλήθεια πίσω από αυτό είναι πως και οι δύο μέθοδοι είναι αξιόλογες και εξαιρετικά αποτελεσματικές όταν εφαρμόζονται από τη σωστή ιατρική ομάδα. Η μέθοδος  FUT  επιτρέπει τη λήψη περισσότερων τριχοθυλακίων αποκλειστικά από την ασφαλή ζώνη του τριχωτού της κεφαλής (πίσω ζώνη), ενώ η ανεπαίσθητη ουλή που δημιουργείται καλύπτεται από τις υπόλοιπες τρίχες. Οι γραμμές με τα τριχοθυλάκια που λαμβάνονται τοποθετούνται στη λήπτρια περιοχή με τρόπο που αντιγράφει επακριβώς το φυσιολογικό μοτίβο ανάπτυξης. Έτσι επιτυγχάνεται ένα άριστο φυσικό αποτέλεσμα.

 Μεταμόσχευση μαλλιών Πριν – Μετά

 

 

Μεταμόσχευση μαλλιών Μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών Μεταμόσχευση μαλλιών Μεταμόσχευση μαλλιών Μεταμόσχευση μαλλιών

Στην Κλινική Surgishape του Dr. Θεμιστοκλή Γαλανάκη εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, οι οποίες υλοποιούνται από έμπειρες και εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες. Ο Dr. Γαλανάκης CEO & Founder της Κλινικής, οι Πλαστικοί Χειρουργοί & Επιστημονικοί Διευθυντές του Τμήματος Πλαστικής χειρουργικής της, Dr. Κυριάκος Ευθύμογλου και Dr. Εύα Τσάκου, καθώς και οι υπόλοιποι επιστημονικοί συνεργάτες της Surgishape, βρίσκονται στη διάθεσή σας για επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους γενικής και πλαστικής, επανορθωτικής & αισθητικής χειρουργικής. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βοηθήσουμε να λύσετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης οριστικά και με ασφάλεια.

 

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00