fbpx
Δε - Παρ : 10:00 - 21:00 & Σαβ : 10:00 - 15:00

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Μεταμόσχευση μαλλιών ονομάζεται η διαδικασία που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της εκτεταμένης απώλειας μαλλιών εξαιτίας της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μεθόδους, οι σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών μπορούν να επιτύχουν εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της επέμβασης είναι η εκτέλεσή της από εξειδικευμένους και Πλαστικούς Χειρουργούς, οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη κατάρτιση και εμπειρία στον τομέα.

Θύλακες τρίχας

Για να γίνει πλήρως κατανοητή η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών, είναι σημαντικό να αναφερθεί η δομή της τρίχας καθώς και οι γενετικοί παράγοντες που οδηγούν στην απώλεια των μαλλιών.

Στο τριχωτό της κεφαλής βρίσκονται περίπου 50.000 – 60.000 θύλακες, οι οποίοι ονομάζονται θυλακικές μονάδες και αποδίδουν 100.000 – 150.000 τρίχες. Ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται κάθε θυλακική μονάδα αποδίδει και διαφορετικό αριθμό τριχών. Έτσι, οι θύλακες που βρίσκονται στη γραμμή του μετώπου αποδίδουν 1 τρίχα, ενώ εκείνοι που κατανέμονται στο υπόλοιπο κεφάλι αποδίδουν από 2 έως 4 τρίχες.

Οι θύλακες των τριχών είναι πλήρεις βιολογικοί σχηματισμοί αποτελούμενοι από νευρικές ίνες, σμήγμα, σμηγματογόνους αδένες, κολλαγόνο και το μικρό ορθωτήρα μυ. Κάθε θύλακας τρίχας ακολουθεί προκαθορισμένους γενετικούς κανόνες. Έτσι σε περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας, οι θύλακες που βρίσκονται στην περιοχή του μετώπου και στην κορυφή του κρανίου είναι ευαίσθητοι στην ορμόνη διυδροτεστοστερόνη (DHT), η οποία είναι παράγωγο της τεστοστερόνης. Οι θύλακες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού και πάνω από τα αυτιά διατηρούν τη γενετική τους αντίσταση στα ανδρογόνα και συνεπώς στην τριχόπτωση.

Για ποιους άλλους λόγους μπορεί να παρουσιαστεί τριχόπτωση;

Εκτός από τους γενετικούς παράγοντες της ανδρογενετικής αλωπεκίας, άλλα αίτια που προκαλούν τριχόπτωση είναι τα εξής:

  • Ψυχολογικοί παράγοντες (στενοχώρια ή stress)
  • Κακές συνήθειες και λανθασμένη διατροφή
  • Ορμονικοί παράγοντες
  • Διαταραχές λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα
  • Δερματοπάθειες
  • Σιδηροπενική αναιμία

Πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της τριχόπτωσης;

Υπάρχουν διάφορες συντηρητικές μέθοδοι, που μπορούν να αναστείλουν την τριχόπτωση. Ειδικά σαμπουάν, σκόνες, κρέμες, λοσιόν και ειδικές βιταμίνες που λαμβάνονται από το στόμα μπορεί να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι, πως οι συγκεκριμένες θεραπείες είναι προσωρινές και δεν μπορούν να σταματήσουν εντελώς και δια παντός το πρόβλημα. Επιπλέον δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τις ήδη χαμένες τρίχες.

Οριστική λύση στο πρόβλημα της ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας και διόρθωση του προβλήματος της αραίωσης μαλλιών δίνει η μεταμόσχευση μαλλιών. Στις ημέρες μας έχει γίνει αρκετή πρόοδος όσον αφορά τις διαθέσιμες τεχνικές και ως εκ τούτου μπορούμε να έχουμε όλο και πιο φυσικά αποτελέσματα.

Ποιες είναι οι διαθέσιμες μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών;

Δύο είναι οι πιο γνωστές και ευρέως χρησιμοποιούμενες μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών: η μέθοδος  FUE (Follicular Unit Extraction) και η μέθοδος  FUT (Follicular Unit Transplantation).

  1. Μέθοδος FUE

Αποτελεί τη πιο σύγχρονη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών. Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, πραγματοποιείται λήψη των θυλακικών μονάδων από τη δότρια περιοχή, η οποία είναι συνήθως το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Η λήψη των θυλάκων γίνεται με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να μην προκαλείται κανένας τραυματισμός στην περιοχή. Στη συνέχεια οι θύλακες που ελήφθησαν τοποθετούνται με ειδικές λεπίδες και υποδόριες βελόνες στη λήπτρια περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δε γίνονται τομές, ούτε και ράμματα, συνεπώς δεν υπάρχουν ουλές.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό από τον 3ο έως και τον 12ο μήνα, ενώ μπορεί να συνεχίσουν να αναπτύσσονται νέες τρίχες έως και το 18ο μήνα μετά τη μεταμόσχευση. Τα  μαλλιά που μεταμοσχεύθηκαν μεγαλώνουν φυσιολογικά και δεν πέφτουν ξανά.

Εκτός από το τριχωτό της κεφαλής, η μέθοδος εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές, όπως είναι τα φρύδια ή το πρόσωπο για την ανάπτυξη γενιού.

  1. Μέθοδος FUT

Η μέθοδος  FUT είναι παλαιότερη από τη μέθοδο  FUE. Πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε την πιο επιτυχημένη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών, η οποία όμως πλέον έχει σχεδόν αντικατασταθεί από τη  FUE. Το συχνότερο επιχείρημα για την επικράτηση της  FUE  έναντι της  FUT είναι πως η πρώτη έχει πιο φυσικά αποτελέσματα, λόγω του ότι οι θύλακες της τρίχας λαμβάνονται ένας – ένας και όχι ολόκληρη η σειρά, όπως στη μέθοδο  FUT.  Το δεύτερο επιχείρημα που έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο είναι πως η εξαγωγή μιας ενιαίας σειράς τριχοθυλακίων απαιτεί χειρουργική τομή και στη συνέχεια συρραφή, η οποία στη συνέχεια αφήνει ουλή.

Η αλήθεια πίσω από αυτό είναι πως και οι δύο μέθοδοι είναι αξιόλογες και εξαιρετικά αποτελεσματικές όταν εφαρμόζονται από τη σωστή ιατρική ομάδα. Η μέθοδος  FUT  επιτρέπει τη λήψη περισσότερων τριχοθυλακίων αποκλειστικά από την ασφαλή ζώνη του τριχωτού της κεφαλής (πίσω ζώνη), ενώ η ανεπαίσθητη ουλή που δημιουργείται καλύπτεται από τις υπόλοιπες τρίχες. Οι γραμμές με τα τριχοθυλάκια που λαμβάνονται τοποθετούνται στη λήπτρια περιοχή με τρόπο που αντιγράφει επακριβώς το φυσιολογικό μοτίβο ανάπτυξης. Έτσι επιτυγχάνεται ένα άριστο φυσικό αποτέλεσμα.

 Μεταμόσχευση μαλλιών Πριν – Μετά

 

 

Στην Κλινική Surgishape του Dr. Θεμιστοκλή Γαλανάκη εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές από έμπειρες και εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες. Ο Γενικός Χειρουργός Dr. Γαλανάκης CEO & Founder  της Κλινικής, ο  Πλαστικός Χειρουργός & Επιστημονικός Διευθυντής του Τμήματος Πλαστικής χειρουργικής της, Dr. Κυριάκος Ευθύμογλου, καθώς και οι υπόλοιποι επιστημονικοί συνεργάτες της Surgishape, βρίσκονται στη διάθεσή σας για επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους γενικής και πλαστικής, επανορθωτικής & αισθητικής χειρουργικής.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Μοναδική εμπειρία η επίσκεψή μου στην Surgishape Medical Clinic! Βοηθήθηκα ουσιαστικά με Laser λιποαναρρόφηση και παρά τα όσα είχα ακούσει τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά μοναδικά (και μόνιμα).

Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα που με τη γνώση και την εμπειρία τους με βοήθησαν να νιώσω καλύτερα για τον εαυτό μου και το σώμα μου!»

Μαρία Κ

Είχα ταλαιπωρηθεί για αρκετό καιρό με δίαιτες και άσκηση για να χάσω κάποια περιττά κιλά, όμως σε ορισμένες περιοχές δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, μία γνωστή μου, η οποία είχε επισκεφτεί την Surgishape Medical Clinic, με παρότρυνε να την επισκεφτώ κι εγώ για να βρω οριστική λύση στο πρόβλημά μου.  Εκεί μου προτάθηκε από τους εξειδικευμένους ιατρούς της κλινικής να υποβληθώ σε λιποαναρρόφηση Smartlipo. Για μένα θεωρείται πλέον από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη θεραπεία για τα ψωμάκια και με την σειρά μου την προτείνω ήδη στον κύκλο μου! Δεν έχω κανένα σημάδι που να δείχνει ότι έκανα κάποια επέμβαση και το σημαντικότερο δεν είχα σχεδόν καθόλου πόνο μετά από αυτήν!

Κωνσταντίνα Ντ.

Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική. Είχα πάντα ανησυχία για το αποτέλεσμα σε περίπτωση που έκανα κάποια θεραπεία στο πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να φαίνομαι πολύ «παγωμένη», ούτε να χάσω τελείως την εκφραστικότητά μου. Βρήκα τη λύση στη Surgishape Medical Clinic. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται εντελώς φυσικό. Καθώς το δέρμα μου είναι ευαίσθητο είχα κάποιους μικρούς ερεθισμούς στην περιοχή του κούτελου οι οποίες όμως υποχώρησαν μέσα σε λίγες ώρες. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τους ευχαριστήσω όλους για την φροντίδα τους και το ενδιαφέρον τους.

Αργυρώ Κ.

Το smartlipo είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει κάθε γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη. Το «τόλμησα» μετά από τις 2 γέννες που ναι μεν μου χάρισαν τα 2 υπέροχα παιδάκια μου, αφήνοντας όμως ταλαιπωρημένη και χαλαρωμένη την περιοχή της κοιλιάς.

Εμπιστεύτηκα την Surgishape Medical Clinic και επιβεβαιώθηκε η σωστή μου επιλογή. Ξαναβρήκα την αυτοπεποίθηση μου, πλέον είμαι και μανούλα αλλά και γυναίκα, είναι δύο ιδιότητες απαράβατες που πρέπει να συμβαδίζουν. Ευχαριστώ θερμά για όλα!

Στεφανία I.

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
?>