Νήματα (PDO/COG Lifting Threads)

Τα νήματα είναι απολύτως βιοσυμβατά και βιοαπορροφήσιμα υλικά, 100% ασφαλή , η εφαρμογή των οποίων τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα αποτελεί μια επαναστατική μέθοδο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και για την ανόρθωση και σύσφιγξη περιοχών του σώματος, χωρίς την παρέμβαση χειρουργικού νυστεριού. Η εφαρμογή σήμερα των PDO/COG νημάτων τείνει να εξαλείψει πλήρως το χειρουργικό lifting, το οποίο γίνεται σε επίπεδο νοσοκομείου με ταλαιπωρία για τον ασθενή και δημιουργία μεγάλων και, πολλές φορές, αντιαισθητικών ουλών.

Τα νήματα PDO (νήματα πολυδιοξανόνης) κατασκευάζονται από πολυπροπυλένιο, όπως και τα απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία χρησιμοποιούνται και στη χειρουργική. Η χρήση του υλικού αυτού γίνεται και στις πολύ ιδιαίτερες οφθαλμολογικές και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Καταλαβαίνει , λοιπόν, κανείς εύκολα την ασφάλεια στη χρήση των συγκεκριμένων υλικών.

Υπάρχουν διάφορα είδη PDO νημάτων τα οποία είτε τοποθετούνται με τη μορφή πλέγματος που ενισχύει εσωτερικά τους ιστούς του σώματος ή του προσώπου διεγείροντας την έκκριση κολλαγόνου και ελαστίνης και μέσω αυτής της διαδικασίας επέρχεται το lift είτε ενεργούν με άμεση έλξη στους ιστούς για να επιτευχθεί η ανόρθωση. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα μονόκλωνα PDO (monofilament PDO’S) καθώς και τα σπειροειδή. (PDO Screw). Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα αγκιστροειδή και πολύ πιο ισχυρά νήματα ανάρτησης τα οποία προκαλούν άμεσα ένα εφέ lifting. (PDO COG) . Τα COG νήματα επιτυγχάνουν άμεση έλξη τόσο του προσώπου όσο και του σώματος και συνήθως τοποθετούνται κατά ζεύγη. Στην περιοχή του προσώπου είναι πολύ αποτελεσματικά για την βελτίωση των γραμμών του  και κυρίως για την διόρθωση του oval και για την πτώση του δέρματος που δημιουργεί τις λεγόμενες «σακούλες». Στα προαναφερθέντα, πολύ συχνά, προβλήματα στο πρόσωπο εξαιρετικό αποτέλεσμα επιφέρουν και τα νήματα πολυγαλακτικού οξέος , με κώνους (cones) από πολυγαλακτικό οξύ, τα οποία συγκρατούν εξίσου εντυπωσιακά τους ιστούς και επιφέρουν άμεσα ένα εφέ lifting στην περιοχή που εφαρμόζονται, με ανάλογα αποτελέσματα με τα κλασσικά νήματα με ακίδες ( barbs). Και αυτή η κατηγορία νημάτων τοποθετείται κατά ζεύγη στις περιοχές του προσώπου ή του σώματος για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα ανόρθωσης των περιοχών που το απαιτούν  λόγω της φυσιολογικής γήρανσης και της απώλειας όγκου που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου.

Στο σώμα είναι εξίσου δημοφιλής θεραπεία και επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση των νημάτων άμεση ανόρθωση και σύσφιγξη των περιοχών του σώματος που η χαλάρωση είναι αισθητή και ενοχλεί σημαντικά τους ασθενείς. Εάν δε τα νήματα ανάρτησης ( COG ) συνδυαστούν με τα monofilament PDO σε έδαφος ενός ισχυρού πλέγματος από PDO’S , τότε το αποτέλεσμα απογειώνεται και είναι πραγματικά εντυπωσιακό και εξαιρετικό.

Θα ήθελα να γίνει σαφές ότι τα νήματα είτε τα απλά Monofilament PDO’S είτε τα ισχυρά νήματα ανάρτησης PDO COG είτε τα νήματα με κώνους πολυγαλακτικού οξέος συνδυάζονται εξαιρετικά με την λιποαναρρόφηση είτε αμέσως μετά είτε ετεροχρονισμένα για την βελτιστοποίηση του αποτελέσματος της λιποαναρρόφησης.

Τα νήματα αποτελούν ότι πιο σύγχρονο και εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση του προβλήματος της χαλάρωσης με θεαματικά αποτελέσματα. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο που γίνεται με τοπική αναισθησία σε επίπεδο ιατρείου με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα με το χειρουργικό lifting χωρίς όμως άσχημες και αντιαισθητικές ουλές.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ - ΠΑΡ:

10:00 - 21:00

ΣΑΒ:

10:00 - 15:00