fbpx
Δε - Παρ : 10:00 - 21:00 & Σαβ : 10:00 - 15:00

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η ωτοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται με σκοπό τη διόρθωση ατελειών ή δυσμορφιών στα ωτικά πτερύγια (αυτιά). Τέτοιες ατέλειες αποτελούν τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) που είναι μία από τις συχνότερες γενετικές ανωμαλίες, καθώς και δυσμορφίες στην περιοχή της έλικας, της ανθέλικας ή του λοβίου του αυτιού.

 

Το πρόβλημα των ατελειών στα αυτιά

Οι ατέλειες στα αυτιά παρουσιάζονται σε όλες τις ηλικίες, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Μάλιστα, το 5% των παιδιών που γεννιούνται παγκοσμίως, θα γεννηθούν με αφεστώτα ώτα.

Το πρόβλημα των ατελειών στα αυτιά ενώ δεν εμποδίζει λειτουργικά τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν είναι μια απλή υπόθεση, καθώς δημιουργεί αρνητική ψυχολογία στο άτομο και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα στο παιδί από τα καυστικά σχόλια των φίλων και συμμαθητών του για την ιδιαιτερότητα στην εμφάνισή του ( bullying).

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση της ωτοπλαστικής;

Η επέμβαση της ωτοπλαστικής μπορεί να πραγματοποιηθεί από την ηλικία των 5 με 6 ετών και μετά, όταν και έχει αναπτυχθεί πλήρως ο ωτικός χόνδρος. Από την ηλικία αυτή και έπειτα, ο ασθενής μπορεί να προβεί στη  μόνιμη χειρουργική αντιμετώπιση των ατελειών των ωτικών πτερυγίων του όποτε το επιθυμεί.

 

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Η επέμβαση της ωτοπλαστικής έχει διάρκεια περίπου μίας ώρας. Αρχικά, πραγματοποιείται τοπική αναισθησία στους ενήλικες -ή και μέθη για όποιον το επιθυμεί. Στα παιδιά η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία. Στη συνέχεια, ο χειρουργός διενεργεί τομή πίσω από το αυτί και αποχωρίζει τον χόνδρο από το δέρμα. Έπειτα, διαμορφώνει και ανασχηματίζει κατάλληλα τον χόνδρο, σταθεροποιώντας τον με ράμματα. Στο τέλος γίνεται αφαίρεση της απαιτούμενης ποσότητας δέρματος και συρραφή της τομής του δέρματος με απορροφήσιμα ράμματα.

 

Μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση, ο γιατρός τοποθετεί γύρω από τα αυτιά ειδικές γάζες με αντιβιοτική αλοιφή και μια πιεστική κορδέλα σαν αυτή που φοράμε στα sports και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του την ίδια κιόλας ημέρα.

 

Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση ωτοπλαστικής

Μετά από 2-3 μέρες από την επέμβαση, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές δραστηριότητές του, ενώ πρέπει να αποφεύγεται για ένα διάστημα οποιαδήποτε πίεση στο αυτί ή αθλητική δραστηριότητα.

 

Η πιθανότητα επιπλοκών από τη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση είναι ελάχιστη. Πολύ σπάνια θα μπορούσε να εμφανιστεί κάποιο αιμάτωμα ή μικρή αιμορραγία, τα οποία αντιμετωπίζονται εύκολα στο ιατρείο. Σε πραγματικά ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή ή δύσμορφη ουλή.

 

Σε γενικές γραμμές, η ωτοπλαστική είναι μια ασφαλής επέμβαση, με μόνιμο αποτέλεσμα που αναπτερώνει το ηθικό των ασθενών και προκαλεί τον ενθουσιασμό τους.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Μοναδική εμπειρία η επίσκεψή μου στην Surgishape Medical Clinic! Βοηθήθηκα ουσιαστικά με Laser λιποαναρρόφηση και παρά τα όσα είχα ακούσει τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά μοναδικά (και μόνιμα).

Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα που με τη γνώση και την εμπειρία τους με βοήθησαν να νιώσω καλύτερα για τον εαυτό μου και το σώμα μου!»

Μαρία Κ

Είχα ταλαιπωρηθεί για αρκετό καιρό με δίαιτες και άσκηση για να χάσω κάποια περιττά κιλά, όμως σε ορισμένες περιοχές δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, μία γνωστή μου, η οποία είχε επισκεφτεί την Surgishape Medical Clinic, με παρότρυνε να την επισκεφτώ κι εγώ για να βρω οριστική λύση στο πρόβλημά μου.  Εκεί μου προτάθηκε από τους εξειδικευμένους ιατρούς της κλινικής να υποβληθώ σε λιποαναρρόφηση Smartlipo. Για μένα θεωρείται πλέον από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη θεραπεία για τα ψωμάκια και με την σειρά μου την προτείνω ήδη στον κύκλο μου! Δεν έχω κανένα σημάδι που να δείχνει ότι έκανα κάποια επέμβαση και το σημαντικότερο δεν είχα σχεδόν καθόλου πόνο μετά από αυτήν!

Κωνσταντίνα Ντ.

Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική. Είχα πάντα ανησυχία για το αποτέλεσμα σε περίπτωση που έκανα κάποια θεραπεία στο πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να φαίνομαι πολύ «παγωμένη», ούτε να χάσω τελείως την εκφραστικότητά μου. Βρήκα τη λύση στη Surgishape Medical Clinic. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται εντελώς φυσικό. Καθώς το δέρμα μου είναι ευαίσθητο είχα κάποιους μικρούς ερεθισμούς στην περιοχή του κούτελου οι οποίες όμως υποχώρησαν μέσα σε λίγες ώρες. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τους ευχαριστήσω όλους για την φροντίδα τους και το ενδιαφέρον τους.

Αργυρώ Κ.

Το smartlipo είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει κάθε γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη. Το «τόλμησα» μετά από τις 2 γέννες που ναι μεν μου χάρισαν τα 2 υπέροχα παιδάκια μου, αφήνοντας όμως ταλαιπωρημένη και χαλαρωμένη την περιοχή της κοιλιάς.

Εμπιστεύτηκα την Surgishape Medical Clinic και επιβεβαιώθηκε η σωστή μου επιλογή. Ξαναβρήκα την αυτοπεποίθηση μου, πλέον είμαι και μανούλα αλλά και γυναίκα, είναι δύο ιδιότητες απαράβατες που πρέπει να συμβαδίζουν. Ευχαριστώ θερμά για όλα!

Στεφανία I.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
?>