fbpx
Δε - Παρ : 10:00 - 21:00 & Σαβ : 10:00 - 15:00

ΡΑΓΑΔΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ

Τι είναι η ραγάδα δακτυλίου;

Η ραγάδα δακτυλίου είναι μία επιμήκης, επώδυνη σχισμή (πληγή) του πρωκτικού σωλήνα που εκτείνεται από το δακτύλιο του πρωκτού μέχρι τις ίνες του έσω σφιγκτήρα του πρωκτού. Συνήθως οφείλεται σε τραυματισμό του δέρματος του πρωκτού κατά τη δίοδο σκληρών κοπράνων (ιδίως σε περιπτώσεις χρόνιας δυσκοιλιότητας) σε συνδυασμό με αυξημένη δραστηριότητα (υπερτονία) του σφιγκτήρα του πρωκτού.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ραγάδας;

Η ραγάδα διακρίνεται σε οξεία όταν είναι παρούσα για λιγότερο από 6 εβδομάδες και χρόνια όταν παραμένει παρά τη συντηρητική θεραπεία για πάνω από 6 εβδομάδες.

Η ραγάδα εκδηλώνεται με πολύ ισχυρό πόνο αμέσως μετά τη κένωση (σαν σχίσιμο ή κάψιμο), ο οποίος μπορεί να διαρκέσει 2-6 ώρες και κάποιες φορές συνοδεύεται από πολύ μικρή αιμορραγία.

Εντόπιση πολλαπλών ραγάδων σε διάφορα σημεία της περιφέρειας του δακτυλίου υποδηλώνει τη συνύπαρξη φλεγμονώδους νόσου του εντέρου και κυρίως της νόσου του Crohn (δευτεροπαθής ραγάδα).

Ποια είναι η θεραπευτική αντιμετώπιση της ραγάδας;

Αρχικά η ραγάδα μπορεί να αντιμετωπισθεί συντηρητικά με τη χορήγηση ειδικών αλοιφών για διάστημα 4-6 εβδομάδων. Το μειονέκτημα της αλοιφής αυτής είναι αφενός οι παρενέργειες (έντονος πονοκέφαλος που αναγκάζει τους ασθενείς να διακόψουν την θεραπεία στο 30% των περιπτώσεων) και αφετέρου η υποτροπή που φθάνει στο 50%.

Δεύτερη γραμμή συντηρητικής αγωγής είναι η θεραπεία με ενέσεις Bottox. Μειονεκτήματα είναι το κόστος και η ανάγκη για επαναλαμβανόμενη θεραπεία.

Η πιο σίγουρη, ασφαλής και μόνιμη θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική αντιμετώπιση της ραγάδας είναι η πλαγία έσω σφιγκτηροτομή (διατομή τμήματος του έσω σφιγκτήρα) η οποία καταργεί τον χρόνιο σπασμό και διευκολύνει την ταχεία επούλωση και την αποφυγή υποτροπής. Είναι εύκολη και μόνιμη λύση. Η διάρκεια νοσηλείας του ασθενούς είναι 24ώρες.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Μοναδική εμπειρία η επίσκεψή μου στην Surgishape Medical Clinic! Βοηθήθηκα ουσιαστικά με Laser λιποαναρρόφηση και παρά τα όσα είχα ακούσει τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά μοναδικά (και μόνιμα).

Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα που με τη γνώση και την εμπειρία τους με βοήθησαν να νιώσω καλύτερα για τον εαυτό μου και το σώμα μου!»

Μαρία Κ

Είχα ταλαιπωρηθεί για αρκετό καιρό με δίαιτες και άσκηση για να χάσω κάποια περιττά κιλά, όμως σε ορισμένες περιοχές δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, μία γνωστή μου, η οποία είχε επισκεφτεί την Surgishape Medical Clinic, με παρότρυνε να την επισκεφτώ κι εγώ για να βρω οριστική λύση στο πρόβλημά μου.  Εκεί μου προτάθηκε από τους εξειδικευμένους ιατρούς της κλινικής να υποβληθώ σε λιποαναρρόφηση Smartlipo. Για μένα θεωρείται πλέον από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη θεραπεία για τα ψωμάκια και με την σειρά μου την προτείνω ήδη στον κύκλο μου! Δεν έχω κανένα σημάδι που να δείχνει ότι έκανα κάποια επέμβαση και το σημαντικότερο δεν είχα σχεδόν καθόλου πόνο μετά από αυτήν!

Κωνσταντίνα Ντ.

Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική. Είχα πάντα ανησυχία για το αποτέλεσμα σε περίπτωση που έκανα κάποια θεραπεία στο πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να φαίνομαι πολύ «παγωμένη», ούτε να χάσω τελείως την εκφραστικότητά μου. Βρήκα τη λύση στη Surgishape Medical Clinic. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται εντελώς φυσικό. Καθώς το δέρμα μου είναι ευαίσθητο είχα κάποιους μικρούς ερεθισμούς στην περιοχή του κούτελου οι οποίες όμως υποχώρησαν μέσα σε λίγες ώρες. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τους ευχαριστήσω όλους για την φροντίδα τους και το ενδιαφέρον τους.

Αργυρώ Κ.

Το smartlipo είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει κάθε γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη. Το «τόλμησα» μετά από τις 2 γέννες που ναι μεν μου χάρισαν τα 2 υπέροχα παιδάκια μου, αφήνοντας όμως ταλαιπωρημένη και χαλαρωμένη την περιοχή της κοιλιάς.

Εμπιστεύτηκα την Surgishape Medical Clinic και επιβεβαιώθηκε η σωστή μου επιλογή. Ξαναβρήκα την αυτοπεποίθηση μου, πλέον είμαι και μανούλα αλλά και γυναίκα, είναι δύο ιδιότητες απαράβατες που πρέπει να συμβαδίζουν. Ευχαριστώ θερμά για όλα!

Στεφανία I.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
?>