fbpx
Δε - Παρ : 10:00 - 21:00 & Σαβ : 10:00 - 15:00

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που συνδυάζει ταυτόχρονα την υπόσχεση για α)ποιοτική αναπνοή- ζωή και
β)μόνιμη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – καθώς η μύτη καταλαμβάνει το κέντρο του προσώπου.

 

Για αυτό η Ρινοπλαστική συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον και των δύο φύλων παγκοσμίως. Συγκεκριμένα κατέχει πλέον σε ζήτηση την πρώτη θέση μεταξύ των πλαστικών επεμβάσεων του προσώπου.

 

Μεγάλο λοιπόν το ενδιαφέρον σχετκά με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική, πολλά όμως και τα ερωτήματα πριν τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει κανείς σε αυτήν.

 

1) Πώς διορθώνει την αναπνοή το χειρουργείο;
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο ευθειασμός της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος με ή χωρίς την ελάττωση του μεγέθους των κάτω ρινικών κογχών είναι αρκετός. Σε κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να συνυπάρχουν και άλλοι λόγοι κακής αναπνοής ή και απώλειας όσφρησης/ γεύσης, π.χ. ρινικοί πολύποδες, η αντιμετώπισή τους γίνεται στο ίδιο χειρουργείο.

 

2) Ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία και εποχή για να γίνει η επέμβαση;
Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των δομών του προσώπου. Συνεπώς η εναρκτήρια ηλικία είναι τα 16 έτη για τα κορίτσια και τα 18 για τα αγόρια. Από τις ηλικίες αυτές κι έπειτα, καταλληλότερη θεωρείται η περίοδος που ο ενδιαφερόμενος αισθάνεται σίγουρος για την επιθυμία του να βελτιώσει την εμφάνισή του, και φυσικά έχει βρει τον εξειδικευμένο ρινοχειρουργό που του έχει εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει ανώτατο περιοριστικό όριο ηλικίας για την επέμβαση, εφόσον η γενικότερη φυσική κατάσταση του ασθενή δεν την απαγορεύει. Η εποχή του χρόνου που θα γίνει η επέμβαση δεν παίζει κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα και επιλέγεται από τον ίδιο τον ασθενή.

 

3) Η ανοιχτή ή η κλειστή ρινοπλαστική είναι η καλύτερη;
Κάθε τεχνική έχει τις ενδείξεις της, για αυτό και ο χειρουργός θα πρέπει να τις κατέχει και τις δύο και να χρησιμοποιεί κατά περίπτωση αυτή που του δίνει την πεποίθηση ότι θα χαρίσει στον ασθενή του το βέλτιστο αποτέλεσμα που επιζητά. Η τεχνική δεν κάνει μόνη της το ‘θαύμα’ αλλά είναι απλά το εργαλείο στα χέρια του έμπειρου χειρουργού.

 

4) Μπορώ να επιλέξω τη μύτη που θέλω να έχω από ένα πρόγραμμα υπολογιστή;
Η αλήθεια είναι πως κανένας υπολογιστής δεν μπορεί να προβλέψει όλες τις πολύ μικρές λεπτομέρειες που παίζουν σημαντικότατο ρόλο κατά το χειρουργείο. Δεν είναι λοιπόν απόλυτα ειλικρινές να πει κανείς στον ασθενή μέσω ενός υπολογιστή ‘ Να έτσι θα είναι η μύτη σου’. Με τη συνέντευξη που προηγείται του χειρουργείου και τις φωτογραφίες που λαμβάνονται, ο ιατρός θα πρέπει να εξηγήσει στον ασθενή του, τι αναμένει να δει μετεγχειρητικά με βάση τις επιθυμίες που του έχει εκδηλώσει ο ασθενής, αλλά και με βάση την προσωπική αισθητική του ιατρού.

 

5) Μετά από πόσο καιρό επιστρέφει κανείς στην εργασία του και πότε βλέπει το τελικό αποτέλεσμα;|
Ο εξωτερικός νάρθηκας αφαιρείται από τη μύτη σε 7- 10 ημέρες από την επέμβαση. Άρα τότε επιστρέφει ο ασθενής στην εργασία του χωρίς να φαίνεται πως έχει χειρουργηθεί ή και νωρίτερα εάν ο ίδιος δεν προβληματίζεται να εργαστεί με το νάρθηκα. Το αποτέλεσμα σχηματικά είναι άμεσα ορατό με την αφαίρεση του νάρθηκα απλώς, με ταχύτερο ρυθμό τις πρώτες ημέρες και πιο σταδιακά μετά τους πρώτους μήνες, η μύτη γίνεται πιο κομψή καθώς υποχωρούν πλήρως τα οιδήματα.

 

Το ζητούμενο της ρινοπλαστικής δεν είναι ένας συγκεκριμένος τύπος μύτης για όλους αλλά μια μύτη που αναπνέει και είναι ‘ξεχωριστή’ για κάθε άτομο- όπως και η προσωπικότητά του-, βρισκόμενη σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Μοναδική εμπειρία η επίσκεψή μου στην Surgishape Medical Clinic! Βοηθήθηκα ουσιαστικά με Laser λιποαναρρόφηση και παρά τα όσα είχα ακούσει τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά μοναδικά (και μόνιμα).

Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα που με τη γνώση και την εμπειρία τους με βοήθησαν να νιώσω καλύτερα για τον εαυτό μου και το σώμα μου!»

Μαρία Κ

Είχα ταλαιπωρηθεί για αρκετό καιρό με δίαιτες και άσκηση για να χάσω κάποια περιττά κιλά, όμως σε ορισμένες περιοχές δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, μία γνωστή μου, η οποία είχε επισκεφτεί την Surgishape Medical Clinic, με παρότρυνε να την επισκεφτώ κι εγώ για να βρω οριστική λύση στο πρόβλημά μου.  Εκεί μου προτάθηκε από τους εξειδικευμένους ιατρούς της κλινικής να υποβληθώ σε λιποαναρρόφηση Smartlipo. Για μένα θεωρείται πλέον από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη θεραπεία για τα ψωμάκια και με την σειρά μου την προτείνω ήδη στον κύκλο μου! Δεν έχω κανένα σημάδι που να δείχνει ότι έκανα κάποια επέμβαση και το σημαντικότερο δεν είχα σχεδόν καθόλου πόνο μετά από αυτήν!

Κωνσταντίνα Ντ.

Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική. Είχα πάντα ανησυχία για το αποτέλεσμα σε περίπτωση που έκανα κάποια θεραπεία στο πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να φαίνομαι πολύ «παγωμένη», ούτε να χάσω τελείως την εκφραστικότητά μου. Βρήκα τη λύση στη Surgishape Medical Clinic. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται εντελώς φυσικό. Καθώς το δέρμα μου είναι ευαίσθητο είχα κάποιους μικρούς ερεθισμούς στην περιοχή του κούτελου οι οποίες όμως υποχώρησαν μέσα σε λίγες ώρες. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τους ευχαριστήσω όλους για την φροντίδα τους και το ενδιαφέρον τους.

Αργυρώ Κ.

Το smartlipo είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει κάθε γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη. Το «τόλμησα» μετά από τις 2 γέννες που ναι μεν μου χάρισαν τα 2 υπέροχα παιδάκια μου, αφήνοντας όμως ταλαιπωρημένη και χαλαρωμένη την περιοχή της κοιλιάς.

Εμπιστεύτηκα την Surgishape Medical Clinic και επιβεβαιώθηκε η σωστή μου επιλογή. Ξαναβρήκα την αυτοπεποίθηση μου, πλέον είμαι και μανούλα αλλά και γυναίκα, είναι δύο ιδιότητες απαράβατες που πρέπει να συμβαδίζουν. Ευχαριστώ θερμά για όλα!

Στεφανία I.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
?>