fbpx
Δε - Παρ : 10:00 - 21:00 & Σαβ : 10:00 - 15:00

Βοτουλινική Τοξίνη

Η αλλαντική τοξίνη τύπου Α , η οποία παράγεται από το κλωστηρίδιο Botulinum. Πρόκειται για ό,τι καλύτερο διαθέτει η φαρέτρα της αισθητικής Χειρουργικής για την εξαφάνιση των ρυτίδων του προσώπου. ( κυρίως του άνω προσώπου ). Κυκλοφορεί σε δύο συσκευασίες :

  1. Βοτουλινική Τοξίνη (Allergan)
  2. Dysport (Ipsen)

Στην Αισθητική Χειρουργική και Δερματολογία εφαρμόστηκε πρώτη φορά στις αρχές του 1990 και έκτοτε αποτελεί μια εξαιρετικά δημοφιλή θεραπεία. Η πρωτεΐνη αυτή , η αλλαντική τοξίνη τύπου Α, χαλαρώνει τους μύες και καταργεί τη σύσπασή τους για κάποιο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες που δημιουργούνται, συνεπεία της σύσπασης των συγκεκριμένων μυών, να εξαφανίζονται. Οι πιο συνηθισμένες ρυτίδες οι οποίες εξαλείφονται με την εφαρμογή της Βοτουλινικής Τοξίνης είναι:

  1. Οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια ( μεσόφρυο/ πυραμοειδής ή συνοφρυωτήρες )
  2. Οι ρυτίδες στο μέτωπο ( μετωπιαίοι μύες, υπεύθυνοι για τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου )
  3. Οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια ή «πόδι της χήνας» (κυκλοτερής των βλεφάρων , υπεύθυνος για τις ρυτίδες στο «πόδι της χήνας»)
  4. Οι κάθετες ρυτίδες στο στόμα και κυρίως στο άνω χείλος ( ρυτίδες του καπνιστή )
  5. Εκατέρωθεν της ρινός

Η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους, με μοναδική εξαίρεση τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες γυναίκες ή άτομα με σοβαρές μυοπάθειες ή νευρολογικές παθήσεις και διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά. Εφαρμόζουμε αρχικά μια αναισθητική κρέμα στην περιοχή όπου θα κάνουμε χρήση Βοτουλινικής Τοξίνης για περίπου 30 λεπτά και εν συνεχεία σχεδιάζουμε την περιοχή μας και κάνουμε την εφαρμογή, εγχύοντας το φάρμακο στο μυ με μικροσκοπική βελόνα ινσουλίνης πάχους μισού μόλις χιλιοστού. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά την 3η ημέρα, έχοντας το τελικό μας αποτέλεσμα σε δύο (2) εβδομάδες από την εφαρμογή.

Πρόκειται για μία τελείως ακίνδυνη διαδικασία σε χέρια έμπειρου και εξειδικευμένου ιατρού, όπου οι ανεπιθύμητες παρενέργειες περιορίζονται σε μικρές εκχυμώσεις στο σημείο της εφαρμογής, αίσθημα βάρους και μικρό τοπικό οίδημα. Ο ασθενής  μετά την θεραπεία επιστρέφει πλήρως στην καθημερινότητά του, χωρίς περιορισμούς.

Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης στους μύες διαρκεί περί τους 4-6 μήνες. Αυτό, ουσιαστικά , σημαίνει ότι η Βοτουλινική Τοξίνη χρειάζεται να επαναλαμβάνεται 2-3 φορές το χρόνο.  Εάν, ο ασθενής, κάνει χρήση Βοτουλινικής Τοξίνης και δεν επαναλάβει τη θεραπεία εντός έξι (6) μηνών , τότε οι ρυτίδες που είχαν εξαφανιστεί ή απαλύνει στην όψη λόγω της αδυναμίας σύσπασης των μυών, επανέρχονται σταδιακά στην προηγούμενη μορφή τους. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες για να αντικαταστήσουν τη Βοτουλινική Τοξίνη και να επιτύχουν τα αποτελέσματα της έγχυσης της βοτουλινικής τοξίνης Α.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία έναρξης της εφαρμογής της συγκεκριμένης θεραπείας. Η κατάλληλη ηλικία για να κάνει κάποιος εφαρμογή Βοτουλινικής Τοξίνης είναι η ηλικία που θα νιώσει ότι ενοχλείται από τις σχηματιζόμενες ρυτίδες, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ψυχολογία του. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία όπου αρχίζει η εμφάνιση των ρυτίδων. Άλλα άτομα, πιο εκφραστικά, εμφανίζουν σε μικρότερες ηλικίες και άλλα, λιγότερο, σε μεγαλύτερες ηλικίες. Σύγχρονες και πρόσφατες μελέτες, δε, δείχνουν ότι όσο μικρότερος κάποιος ξεκινάει να κάνει χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου τόσο λιγότερες και ηπιότερες ρυτίδες θα έχει σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Πρόκειται για μία ασφαλή θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα και χωρίς να επηρεάζεται σε τίποτα η καθημερινότητα των ασθενών.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Μοναδική εμπειρία η επίσκεψή μου στην Surgishape Medical Clinic! Βοηθήθηκα ουσιαστικά με Laser λιποαναρρόφηση και παρά τα όσα είχα ακούσει τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά μοναδικά (και μόνιμα).

Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα που με τη γνώση και την εμπειρία τους με βοήθησαν να νιώσω καλύτερα για τον εαυτό μου και το σώμα μου!»

Μαρία Κ

Είχα ταλαιπωρηθεί για αρκετό καιρό με δίαιτες και άσκηση για να χάσω κάποια περιττά κιλά, όμως σε ορισμένες περιοχές δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, μία γνωστή μου, η οποία είχε επισκεφτεί την Surgishape Medical Clinic, με παρότρυνε να την επισκεφτώ κι εγώ για να βρω οριστική λύση στο πρόβλημά μου.  Εκεί μου προτάθηκε από τους εξειδικευμένους ιατρούς της κλινικής να υποβληθώ σε λιποαναρρόφηση Smartlipo. Για μένα θεωρείται πλέον από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη θεραπεία για τα ψωμάκια και με την σειρά μου την προτείνω ήδη στον κύκλο μου! Δεν έχω κανένα σημάδι που να δείχνει ότι έκανα κάποια επέμβαση και το σημαντικότερο δεν είχα σχεδόν καθόλου πόνο μετά από αυτήν!

Κωνσταντίνα Ντ.

Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική. Είχα πάντα ανησυχία για το αποτέλεσμα σε περίπτωση που έκανα κάποια θεραπεία στο πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να φαίνομαι πολύ «παγωμένη», ούτε να χάσω τελείως την εκφραστικότητά μου. Βρήκα τη λύση στη Surgishape Medical Clinic. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται εντελώς φυσικό. Καθώς το δέρμα μου είναι ευαίσθητο είχα κάποιους μικρούς ερεθισμούς στην περιοχή του κούτελου οι οποίες όμως υποχώρησαν μέσα σε λίγες ώρες. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τους ευχαριστήσω όλους για την φροντίδα τους και το ενδιαφέρον τους.

Αργυρώ Κ.

Το smartlipo είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει κάθε γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη. Το «τόλμησα» μετά από τις 2 γέννες που ναι μεν μου χάρισαν τα 2 υπέροχα παιδάκια μου, αφήνοντας όμως ταλαιπωρημένη και χαλαρωμένη την περιοχή της κοιλιάς.

Εμπιστεύτηκα την Surgishape Medical Clinic και επιβεβαιώθηκε η σωστή μου επιλογή. Ξαναβρήκα την αυτοπεποίθηση μου, πλέον είμαι και μανούλα αλλά και γυναίκα, είναι δύο ιδιότητες απαράβατες που πρέπει να συμβαδίζουν. Ευχαριστώ θερμά για όλα!

Στεφανία I.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
?>