Categories
Blog Blog

LASER ΚΑΙ POWER ASSISTED ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ SMARTLIPO

λιποαναρρόφηση

 Laser και Power Assisted λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική Smartlipo.

Η Laser & Power Assisted μέθοδος λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής Smartlipo έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς από το έτος 2000.

Πρόκειται για μία προηγμένη και επαναστατική μέθοδο λιποαναρρόφησης με τη χρήση Laser, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Smartlipo κατατάσσεται στην κατηγορία των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, καθώς δεν απαιτούνται μεγάλες τομές για την πραγματοποίησή της, ενώ είναι μία ατραυματική για τους γύρω ιστούς μέθοδος με μηδαμινή απώλεια αίματος. Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί το γεγονός πως πραγματοποιείται σε επίπεδο ιατρείου, με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί νοσηλεία.

Οι Χειρουργοί που πραγματοποιούν τις επεμβάσεις λιποαναρρόφησης προσδιορίζουν συνήθως τον πλάνο τους βάσει της περιοχής, στην οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εν λόγω επέμβαση.

Οι περιοχές, στις οποίες πραγματοποιείται συνήθως είναι οι εξής:

 • Κοιλιά
 • Πλαϊνά κοιλιάς
 • Μηρούς
 • Γλουτούς
 • Γόνατα
 • Κνήμες
 • Χέρια
 • Λαιμό (διπλοσάγωνο)
 • Ράχη (περιοχή στηθόδεσμου)

Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις για τη λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις σώματος. Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί έκπληξη καθώς είναι μία επέμβαση που αντιμετωπίζει την επίμονη συσσώρευση λίπους σε περιοχές του σώματος που δεν υποχωρεί παρά την ισορροπημένη διατροφή και τη συστηματική άσκηση.

Παρά του ότι η δημοτικότητα της επέμβασης αυξάνεται συνεχώς, πολλοί υποψήφιοι δεν γνωρίζουν πολλά για τη διαδικασία.

Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις ατόμων που επιθυμούν να υποβληθούν στην επέμβαση αυτή:

Πώς πραγματοποιείται η Laser & Power Assisted Λιποαναρρόφηση και Λιπογλυπτική Smartlipo;

Μέσω πολύ μικρών τομών, σε σημεία που δε γίνονται εύκολα αντιληπτά, αρχικά πραγματοποιείται έγχυση της τοπικής αναισθησίας υποδορίως στην περιοχή του λιπώδους ιστού. Στη συνέχεια από τις ίδιες οπές γίνεται είσοδος της οπτικής ίνας και ακολουθεί η διαδικασία της λιπόλυσης και της υγροποίησης του λίπους όχι μηχανικά, όπως στην κλασική λιποαναρρόφηση, αλλά με εφαρμογή ικανής ενέργειας. Αυτό συμβάλει στην ελαχιστοποίηση του τραυματισμού των γύρω ιστών, με στόχο τη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου, ενώ ταυτοχρόνως το  Laser κάνει αιμόσταση.

Είναι ασφαλής η επέμβαση της λιποαναρρόφησης;

Η Ελάχιστα Επεμβατική Μέθοδος της Λιποαναρρόφησης, που πραγματοποιείται από Πιστοποιημένο Χειρουργό και Εξειδικευμένη Χειρουργική Ομάδα είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία, χωρίς επιπλοκές. Πάντοτε όμως απαιτούνται συγκεκριμένες μετεγχειρητικές οδηγίες, που πρέπει να τηρήσουν ευλαβικά οι ασθενείς.

Ποιοι είναι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση Smartlipo;

Όλοι θεωρούνται καλοί υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη επέμβαση, όμως για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος με απόλυτα επιστημονικό τρόπο, χρειάζεται μία καλή προεγχειρητική εκτίμηση του ασθενούς έτσι ώστε να μην υπάρχουν «εκπλήξεις» διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η λιποαναρρόφηση συνήθως χρειάζεται συνολικά από μία έως τέσσερις ώρες για να ολοκληρωθεί σαν διαδικασία, ανάλογα με την περιοχή ή τις περιοχές που αντιμετωπίζονται. Η Smartlipo πραγματοποιείται σε επίπεδο Ιατρείου, το οποίο φυσικά θα πρέπει να είναι ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο για την πραγματοποίηση της επέμβασης. Ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια ημέρα και χωρίς να επηρεάζονται στο ελάχιστο οι καθημερινές του δραστηριότητες.

Πλεονεκτήματα Μεθόδου

 • Αναίμακτη
 • Ανώδυνη
 • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
 • Σε επίπεδο Ιατρείου υπό τοπική αναισθησία
 • Ταυτόχρονη σύσφιξη
 • Εξάλειψη κυτταρίτιδας
 • Μόνιμο αποτέλεσμα (καταστροφή λιποαποθηκών με τη χρήση Laser)

Εάν επιθυμείτε να απαλλαγείτε  το επίμονο λίπος του σώματός σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Κλινική  Surgishape, επίσημο συνεργάτη του London Lipo Institute, το απόλυτο κέντρο εξειδίκευσης στον τομέα της Λιποαναρρόφησης και Λιπογλυπτικής και τον Ειδικό  Χειρουργό  και CEO της Κλινικής  Dr. Θεμιστοκλή Γαλανάκη.

Εικοινωνία Εικοινωνία